Bahçeli'nin emekli maaşı çağrısına AK Parti'den yanıt

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında emekli maaşlarıyla ilgili dikkat çeken bir çağrıda bulundu. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Bahçeli'nin sözlerine cevap verdi.

Bahçeli'nin emekli maaşı çağrısına AK Parti'den yanıt
Bahçeli'nin emekli maaşı çağrısına AK Parti'den yanıt
GİRİŞ 12.07.2023 00:53 GÜNCELLEME 12.07.2023 09:53
Bu Habere 102 Yorum Yapılmış

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Emeklilerimizi yüzde 25'lik maaş artışı makul ve yeterli bulunmamıştır. Bizim isteğimiz; memurlara uygulanan 8 bin 77 TL'lik seyyanen zammın emeklilere de uygulanmasıdır" ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Habertürk'te katıldığı canlı yayında Bahçeli'nin çağrısına cevap verdi.

AK PARTİLİ GÜLER: GAYRETİMİZ, ÇABAMIZ OLACAKTIR

Katıldığı Habertürk canlı yayınında MHP lideri Bahçeli'nin "emekliye seyyanen zam" talebine ilişkin AK Parti'nin tutumunu paylaşan Grup Başkanı Abdullah Güler, "Mümkündür elbette. Gayretimiz, çabamız olacaktır" ifadelerini kullandı.

"BÜTÇE İMKANLARI DEDİĞİMİZ DENGE VAR"

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, TBMM Genel Kurulu'nda gündeme gelen memur ve emekli zammıyla ilgili torba yasa teklifi hakkında konuşurken, çalışanların özlük haklarının artırılması ve enflasyona ezdirilmemesi konusunda çabalarının olacağını belirtti. Bahçeli'nin çağrısına ilişkin ise "Mümkündür, bu manada çalışanlarımızın özellikle enflasyona ezdirilmesi, özlük haklarının artırılması noktasında çabamız olacaktır. Ancak bütçe imkanları dediğimiz denge var" şeklinde konuştu.

"EKONOMİK DURUMUN GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMASI GEREKİYOR"

AK Parti Grup Başkanı, çalışanların refah seviyesini ve özlük haklarını artırmak için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı. Ancak bütçe dengesinin gözetilmesi gerektiğini de belirtti. Çalışanların memnuniyeti ve adil bir gelir dağılımı için çaba sarf edeceklerini ifade eden Güler, bütçe imkanları ve ekonomik durumun da göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguladı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 102
  • Yıldız* 9 ay önce Şikayet Et
    En düşük maaş alan memurla, en düşük maaş alan emekli memur arasındaki maaş farkı 3900 Liradan 12.141 Liraya yükseltilmiş. Tam 3 katı. Bu nasıl izah edilebilir. Bu çok çok büyük bir haksızlık.
    Cevapla
  • DURSUN 9 ay önce Şikayet Et
    Memurlara 8 verene kadar 4 verseydiniz geriye kalan 4 de emeklilere verseydiniz hiç kimse itiraz etmezdi
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    ekonomik dengeleri emekli bozduysa vermeyin
    Cevapla
  • emekli öğretmen 9 ay önce Şikayet Et
    Cumhur ittifakını millet ittifakından ayıran en belirgin özellik sözünde durmaktır,reise hatırlatalım,emeklilere verdiği sözü tutsun,güveni sarsmasın.
    Cevapla
  • Alaskamkuzey 9 ay önce Şikayet Et
    bu sıkıntıyı tayip bey görüyor ve biliyor
    Cevapla
  • karaburun 9 ay önce Şikayet Et
    ama direk memura verilen zam ile aynı da verebilirdi vermedi neden devlet bahçe4liye de pay bıraktı zamlardan memurlar reisten emekliler devlet bahçeliden zam aldıklarına sevinecekler bu işler böyle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle