Memur maaş artışlarına ilişkin teklif komisyonda görüşülecek

En düşük memur maaşının 22 bin 17 liraya çıkarılmasını da öngören kanun teklifi bugün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlanacak.

GİRİŞ 07.07.2023 07:18 GÜNCELLEME 07.07.2023 15:42
Bu Habere 234 Yorum Yapılmış

Teklifle, tüm kamu personeline 15 bin 965 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda (8077 TL) ilave ödeme yapılacak. İlave ödemeye hak kazanılmasında ve bu ödemenin yapılmasında, personelin aylık veya ücretlere ilişkin tabi olduğu hükümler uygulanacak. Bu ödeme damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve sigorta prim kesintisine tabi tutulmayacak.

İlave ödeme, kapsamında bulunanlara sadece kendi unvanı esas alınarak ödenecek ve mali hakları mevzuatı uyarınca en yüksek devlet memuru veya başka bir unvan esas veya emsal alınmak suretiyle belirlenenler bakımından, diğer mevzuat uyarınca mali haklarının belirlenmesine esas ödeme unsurlarının kapsam veya hesabına dahil edilmeyecek.

Memur ve emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek?Memur ve emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek?

CUMHURBAŞKANI YETKİLİ OLACAK

Bu ödeme, ilgili mevzuatı uyarınca ödenmekte olan veya mali ve sosyal hakların tespitinde esas alınan aylık, ücret, zam, tazminat, ödenek, döner sermaye ödemesi, ikramiye ve diğer herhangi bir ödeme unsurunun hesabında dikkate alınmayacak. Maddenin uygulanmasında ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermeye ve uygulamayı yönlendirmeye Cumhurbaşkanı yetkili olacak, madde 15 Temmuz tarihinden itibaren uygulanmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girecek.

Memurların ve diğer kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarında ocak ayında yüzde 30 oranında yapılan zam ile temmuz ayında yapılacak artışlar ve 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü kapsamında işçilere ocak ayında yüzde 45, temmuz ayında yüzde 15 oranında artış yapılması nedeniyle ortaya çıkan ödenek ihtiyacının karşılanması için gerekli ödeneği eklemede Cumhurbaşkanı yetkili olacak.

Emeklilik veya yaşlılık aylığı bağlananlara ödenecek aylıklar, emekli ikramiyeleri, bayram ikramiyeleri ve ek ödemeler; bayram ikramiyesinin 2 bin liraya yükseltilmesi; en düşük emekli aylığının 7 bin 500 Türk lirasına çıkarılması, asgari ücret artışının devlet katkısı, işveren prim teşviki ve ödeme gücü olmayanların sağlık prim ödemeleri ile yapılacak ek ödemeler için ihtiyaç duyulan ödeneğin ilgili idare bütçelerine eklemede Cumhurbaşkanı yetkili olacak.

DESTEKLER MERKEZ BANKASI KAYNAKLARINDAN KARŞILANACAK

Kanunun yürürlüğe girmesini izleyen ilk iş gününden itibaren Hazine ve Maliye Bakanlığı kaynaklarından karşılanan destekler Merkez Bankası kaynaklarından karşılanacak.

Teklifin görüşmelerine 7 Temmuz Cuma günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda başlanacak.

Memurların zam oranı kesinleşti! Teklif Meclis'e sunulduMemurların zam oranı kesinleşti! Teklif Meclis'e sunuldu

Memura yüzde 86 zam! İşte güncel yeni maaş listesi: Öğretmen, Hemşire ve doktor maaşlarıMemura yüzde 86 zam! İşte güncel yeni maaş listesi: Öğretmen, Hemşire ve doktor maaşları

KAYNAK: TRT HABER
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 234
  • Vatandaş 9 ay önce Şikayet Et
    Kira yardımı büyük şehir???????
    Cevapla
  • Alp.43 9 ay önce Şikayet Et
    3600 unutturuldu, seçimden önce hazır meclise gelecek denmişti ama yine bize hüsran kaldı.
    Cevapla
  • Mehmet 9 ay önce Şikayet Et
    3600 ek gösterge için verilen söz tutulmayacak mı?
    Cevapla
  • Haşmetli 9 ay önce Şikayet Et
    Emekli ler emekli olduğuna pişman mı acaba
    Cevapla
  • Mozkaya 9 ay önce Şikayet Et
    Zam farkı olmaması için 15 temmuz dan geçerli tutuluyor 17.5 lik kısmın 15 günlük zam farkı olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle