Memurlardan üç talep: Zam teklifinde düzeltme istediler

Memurlara yapılacak zamma ilişkin kanun teklifi Meclis'te yarın görüşülmeye başlanacak. Memur-Sen, zam teklifinde üç konuda düzeltme istedi. Memurlar taleplerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a iletti.

GİRİŞ 06.07.2023 13:24 GÜNCELLEME 06.07.2023 15:05
Bu Habere 152 Yorum Yapılmış

Memur maaş zamlarıyla ilgili düzenleme Meclis'e sunuldu. Kanun teklifiyle memurlara yüzde 86'ya varan oranda zam yapılacak.

Memur-Sen, düzenlemenin üç önemli eksiği olduğu gerekçesiyle düzeltme talep ediyor.

Memur-Sen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'la görüşerek taleplerini iletti. Talepler Cumhurbaşkanlığına da gönderildi.

"EN DÜŞÜK MAAŞ 20 BİN 517 LİRA OLUYOR"

Memur-Sen'in en düşük memur maaşının 22 bin 17 lira olmadığı değerlendirmesi var. Memur-Sen, 15. derecede hizmetli bekar memurun en düşük maaşı aldığını ifade ediyor. Şu anda 10 bin 466 lira olan mevcut maaş zam sonrası 20 bin 517 lira olacak. Bu durumun düzeltilmesi isteniyor.

"İŞÇİ-MEMUR MAAŞI EŞİTLENMELİ"

İkinci talep kamu işçilerinin maaşıyla memur maaşlarının eşitlenmesi yönünde. Kamu işçilerinin en düşük maaşının temmuz ayındaki yüzde 15 zamla 26 bin lira olacağına dikkat çekiliyor. En düşük memur maaşının da bu tutara yükselmesi talep ediliyor.

"EMEKLİLERE DE SEYYANEN ZAM"

Memurlara verilen 8 bin 77 liralık seyyanen zammın emeklilere de yansıtılması talep ediliyor. 2 milyon 300 bin memur emeklisinin mağduriyet yaşayacağı belirtiliyor.

Bu arada seyyanen zammın yürürlük tarihi 15 Temmuz olacak. 15 Temmuz'da memurlar bu zammın yarısını alabilecek. Bu nedenle yürürlük tarihinin 1 Temmuz olması isteniyor.

BAŞKAN YALÇIN, BAKAN IŞIKHAN İLE GÖRÜŞTÜ

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'ı ziyaret etti. Ziyarete toplu sözleşmeden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul da katıldı.

Ziyarete ilişkin yazılı açıklama yapan Yalçın, görüşmede, memurlarla ilgili Meclise sunulan kanun teklifini ele aldıklarını belirtti.

Kamu görevlilerinin maaş artışlarını içeren kanun teklifinin kapsamının genişletilmesi, eksikliklerin giderilmesi, emeklilere yansıtılması ve kamu çalışanları arasında ücret adaletsizliğinin bitirilmesi beklentilerini Işıkhan'a aktardıklarını anlatan Yalçın, yüzde 17,55 maaş artışı ve 8 bin 77 lira seyyanen ilave ödeme sonrası oluşan tablo hakkında görüş ve önerilerini paylaştıklarını bildirdi.

Yalçın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözünün eksiksiz şekilde hayata geçirilmesi için Meclise gelen kanun teklifinde giderilmesi gereken eksiklikleri dile getirdiklerini kaydederek şu ifadeleri kullandı:

"Kamu işçilerine temmuz ayında yüzde 15 artış yapılacağını, en düşük kamu görevlisi maaşının en düşük işçi maaşının altında kalmaması gerektiğini ifade ettik. Bu itibarla, kamu görevlileri ve emeklileri tarafından beklenen, en düşük kamu görevlisinin maaşının kamu işçisinden az olmayacak şekilde düzenlenmesi, seyyanen ilave ödemenin emekli kamu görevlilerine de yansıtılması, en düşük kamu görevlisi maaşı hesaplanırken eş ve çocuk durumunun dikkate alınmaması hususlarını aktardık. Bu önemli düzenlemede birtakım revizyonlar yapılarak güçlü ve büyük Türkiye'nin yüzyılına yakışır şekilde Meclis aşamasında bu sorunun giderileceğine inanıyorum."

KAYNAK: NTV
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 152
  • Vatandaş 9 ay önce Şikayet Et
    İkramiyelere en az yüzde 50 olmalı. Seyyanen etkilemiyor
    Cevapla
  • Mozkaya 9 ay önce Şikayet Et
    Sıfırdan başlayan 30 yıllık memur olanda aynı oldu emeğe saygı
    Cevapla
  • M.Y 9 ay önce Şikayet Et
    snyetkililer memur ,memurolmak için onca yıl eğitim için emek, yuzbinler içinden seçilmek için gayret ,adresi göçebe gibi dahi değil sürekli değişen bir görev, yarınını devletine güvenerek unutan (düşünmeyen) emekli olunca dahi sorumluluk taşıyan hukuki olarak da,yeni hayata sıfırdan başlayan diğer emekliler gibi kurulu işi, serveti olmayan kişidir
    Cevapla
  • hasan 9 ay önce Şikayet Et
    Şimdiye kadar memur dan memur emeklisi ayirt edilmedi. bu sefer ne olduysa memurlan memur emeklisi ayrildi. Bu ne is. memura verilen neyise emeklisinede verilmeli. memur emeklisi kan agliyor.
    Cevapla
  • Alaskamkuzey 9 ay önce Şikayet Et
    her emekli yerel secimde üstüne düşen vefa borcunu ödemek için var gücü ile çalışmalıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle