Emekli Memur-Sen'den memur maaşı açıklaması

Memur-Sen’e bağlı Emekli Memur-Sen, en düşük kamu görevlisi maaşını 22 bin liraya yükseltecek olan düzenlemeyle ilgili yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamada düzenleme kapsamında seyyanen zammın emekliler için de geçerli olması istendi.

Emekli Memur-Sen'den memur maaşı açıklaması
Emekli Memur-Sen'den memur maaşı açıklaması
GİRİŞ 06.07.2023 17:14 GÜNCELLEME 06.07.2023 17:20
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Emekli Memur-Sen Başkanı Ali Küçükkösen tarafından yapılan yazılı açıklamada emeklilerin alım gücü düşüklüğüne vurgu yapılırken en düşük kamu görevlisi maaşını yükseltecek düzenlemenin emekliler boyutuyla eksik bırakıldığı vurgulandı.

“Yıllarca gece-gündüz demeden devletimizin görevlerini eksiksiz yürütmüş, milletimize hizmet etmiş, ülkemizin büyümesine ve gelişmesine katkı sunmuş, vatandaşlarımızın refaha ve felaha ulaşması için alın teri akıtmış kamu görevlisi emeklileriyiz. Ekonomide yaşanan sorunlardan bütün sabit gelirliler gibi en çok etkilenen kesim kamu görevlisi emeklileridir” ifadelerinin yer aldığı yazılı açıklamada kamu görevlileri için geçerli olan şartların emeklileri de kapsadığına değinilerek ilave düzenlemelerin yapılması gerektiği belirtildi.

 Ali Küçükkösen

Açıklamada “Yüksek enflasyon, düşen alım gücü, fahiş kira fiyatları ve geçim sıkıntısı sadece çalışanlar için değil aynı zamanda kamu görevlisi emeklileri için de büyük bir sorundur. Emekli kamu görevlileri; markete giderken, kira öderken, çocuğuna torununa harçlık verirken hayatın her kulvarında gelir düşüklüğünü etkin bir biçimde hissetmektedir” ifadelerine yer verilirken kanun teklifindeki eksikliklere dikkat çekildi.

Düzenlemenin kamu personel sistemi içerisinde ücret dengesizliğini gidermediği belirtilen yazılı açıklamada “Düzenleme ile kamu personel sistemi içerisindeki adaletsizliğin giderilmesi beklenirken aynı zamanda bir de emekli ve çalışan arasındaki adaletsizlik ortaya çıktı. Diğer taraftan, uzun süredir hem Toplu Sözleşme masasında hem de saha da ifade ettiğimiz büyük bir eksiklik var. Hizmet ettiğimiz dönemde aile birliğinin önemi vurgulanırken, emekli olmakla beraber sanki aile birliğinden ilişiği kesilmiş gibi eş ve çocuk yardımı da ödenmemektedir. En düşük kamu görevlisi maaşı hesaplanırken, çalışmayan eş ve 2 çocuk olarak dikkate alınıyor fakat bu ödeme emekli kamu görevlilerinde dikkate alınmıyor. Kanun Teklifinin eksiklikleri, aksaklıkları ve toplumsal maliyet üretecek sorunları; Meclis aşamasında çözülmeli, seyyanen ilave ödeme aylık bağlama oranına göre kamu görevlisi emeklilerine yansıtılmalı ve Sayın Cumhurbaşkanımızın sözü tam ve eksiksiz olarak hayata geçirilmelidir” denildi.

 

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • yolcu 9 ay önce Şikayet Et
    Yıllarca gece gündüz demeden çalışan çoğu zaman 16 saat çalışıp tek kuruş mesai almiyan en düşük emekli memur asgari ücretin altında aldığı aylık 7901 TL kamu emekli işçisine denk ücret almalıdır eşit işe eşit ücret olmalıdır bu sistem çok çalışana az ücret az çalışana çok ücret verilmektedir adaletli bir ücret talep ediyoruz
    Cevapla
  • Mustafa 34 9 ay önce Şikayet Et
    Aile yardımı bile kesilen memur emeklisine neden söz verildiği gibi aynı oranda zam verilmiyor, sayın cumhurbaşkanımız memur emeklisine yapılacak iyileştirme aynı oranda memur emeklisine de verilecek demişti.
    Cevapla
  • Ayşe Nur 9 ay önce Şikayet Et
    Memur emeklileri her zaman perişan durumda , işçi emeklilerine hak etmeyenlere düşük pirim ödeyenlere hep maaşları yükseltildi memur emeklisi Cumhurbaşkanımızın Merhametine kaldı ama mağdur etmeyeceğine inanıyorum ben
    Cevapla
  • Samsun 9 ay önce Şikayet Et
    Ula su marketler pazarlar zam yapmasa iyi yetiyordu akşam 97 liraya aldığım yeğ sabah 116 lira olmuş daha niceleri kuru gıda çok zamlandı süt desen aynı geçen sene 5 kilo süt 25 liraydı busene 90 lira bilmiyorum ucu ucuna yetiyor giyim kuşam kira yok birde onlara versek tamam yanı dilenmeye besleriz allah kimseyi evsiz bırakmasın en kötüsü o
    Cevapla