Merkez Bankası'ndan döviz bildirim yükümlülüğünde erteleme kararı

TCMB, belirli bir rakamın üzerinde kredi alan şirketlerin, raporlama yükümlüğü süresini uzattı. Bu karara göre, 50 milyon lira ve üstü kredi kullanan şirketlerin döviz bildirim yükümlülüğü 2024'e kadar erteledi.

Merkez Bankası'ndan döviz bildirim yükümlülüğünde erteleme kararı
Merkez Bankası'ndan döviz bildirim yükümlülüğünde erteleme kararı
GİRİŞ 03.07.2023 08:45 GÜNCELLEME 03.07.2023 08:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Özet Döviz Pozisyon Raporlama'nın kapsam ve süresinde yeniden değişikliğe gidildiği duyuruldu.

Merkez Bankası, raporlama sürecine ilişkin yapılan ilave değerlendirmeler neticesinde raporlama yükümlülüğü 50 milyon lira ve üzeri kredi bakiyesi bulunan firmaları da kapsayacak şekilde 2024 Ocak raporlama döneminde başlamak üzere ertelendi.

Özet döviz pozisyon raporlama yükümlülüğü

Böylelikle Merkez Bankası'nın yeni kararı kapsama giren tüm firmalar için "Özet Döviz Pozisyon Raporlama" yükümlülüğüne esnemeye gidilmiş oldu.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 1
  • Vatandaş 9 ay önce Şikayet Et
    Lanet olsun faize dolara
    Cevapla