Şimşek'in BAE ziyaretinde dikkat çeken 50 milyar dolarlık detay!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in BAE ziyareti uluslararası basında yankı uyandırdı. Bakan Şimşek 'piyasaların sevgilisi' olarak nitelendirilirken, Yılmaz ise 'güvenilir teknokrat' denildi.

GİRİŞ 22.06.2023 13:21 GÜNCELLEME 22.06.2023 13:21
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Uluslararası medya organları, Erdoğan'ın önde gelen ekonomi kurmaylarının ilk yurt dışı ziyaretinde BAE'yi tercih ettiğini duyurdu. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek 'piyasaların sevgilisi' olarak nitelendirilirken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz için 'güvenilir teknokrat' ifadesi kullanıldı.

Türkiye'nin yeni ekonomi yönetimi, Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) kritik bir ziyaret gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, başkent Abu Dabi'ye gitti.

MİDDLE EAST EYE: TÜRK PİYASALARI İÇİN FON ARAYIŞI

İngiltere merkezli Middle East Eye, Yılmaz ve Şimşek'in Türk piyasaları için fon aramak üzere BAE'ye gittiğini yazdı. İkilinin, BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan ve BAE Devlet Başkan Yardımcısı Şeyh Mansur Bin Zayed Al Nahyan ile görüşme gerçekleştireceği belirtildi.

ŞİMŞEK PİYASALARIN SEVGİLİSİ, YILMAZ GÜVENİLİR TEKNOKRAT

Şimşek'ten "eski Wall Street bankacısı ve piyasaların sevgilisi" şeklinde söz edilirken, Türkiye ekonomisinin koordinasyonunu sağlamakla görevli Yılmaz'ın da "sonuç verebilecek güvenilir bir teknokrat" olarak görüldüğü kaydedildi.

BAE Devlet Başkanı Al Nahyan'ın, Türk mevkidaşı Recep Tayyip Erdoğan ile son iki yılda yakın ilişkiler kurduğu belirtilerek şöyle denildi:

BAE İLE YATIRIM ANLAŞMALARI

BAE; Türk enerji, petrokimya, teknoloji, ulaşım, altyapı, sağlık, finansal hizmetler, gıda ve tarım sektörlerine 10 milyar dolar yatırım sözü verdi.

Mart ayında BAE ve Türkiye, Abu Dabi'de iki ülke arasındaki ticareti önümüzdeki beş yıl içinde 40 milyar dolara çıkarmayı amaçlayan serbest ticaret anlaşması imzaladı.

BLOOMBERG: ERDOĞAN'IN EKONOMİ KURMAYLARI BAE'DE

ABD merkezli Bloomberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önde gelen ekonomi kurmaylarının ilk yurt dışı gezisi için BAE'yi seçtiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'in BAE lideri ile bir araya geleceği belirtildi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 50
  • Kamil 10 ay önce Şikayet Et
    FED Başkanı Powell faiz artışlarını sürdürecekmiş , ABD faizlerini %2 ye düşürmeyi hedefliyorlarmış . Bu demek oluyor ki , piyasada Dolar'ın etkisi daha uzun sürecek , $ 2 Trilyon Dolar Astronomik finansman bulunmalı , borçlanma vadesini en az 10 yıla ötelemeliyiz . O zamana kadar , yüksek büyüme ivmesi yakalanmalı , $ Trilyon rezerv tutulmalı , $ 999 Milyar seviyesine düşülmemelidir .
    Cevapla
  • Kemal aşık 10 ay önce Şikayet Et
    Dolar ve euro kuru arttikca darum dahada vahim olacak eyer devlet ve yönetim aciz,çaresiz deyilse, derhal bu artiṣlarin önüne gecilmelidir müdahale edilmelidir hatda kur düşürülmelidir.
    Cevapla
  • Yusuf03 10 ay önce Şikayet Et
    İnat edip bronson u vermedi. Sonra verdi. $ bu inat yüzünden yukarı tırmandı, Enflasyon hortladı. İnat edip faiz artırmadı, sonra artırdı $ yine aldı başını gitti. Ya ilk sözümüz de kalalım, ya da ön görüp başından kabul edelim. Yoksa sonumuz bu şekilde dilenciliğe dönecek. Elhamdülillah müslüman ız faiz iyi bi şey değil haram lakin bu, faizden daha faiz. Her şey başında düşünülmeli.
    Cevapla
  • SELCUK ARICAN 10 ay önce Şikayet Et
    Bizim uzerimizden faiz yolu ile BAE parasi avrupaya gidecek
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    coğrafya dersi iyi değilmiş arkadaşın Suriye değil kore sanki komşumuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle