İTO Başkanı Avdagiç'ten asgari ücrete ara zam açıklaması

İstanbul Ticaret Odası Başkanı (İTO) Şekib Avdagiç, asgari ücrette 6 aylık enflasyon kadar artış yapılması gerektiğini söyledi.

GİRİŞ 15.06.2023 14:15 GÜNCELLEME 15.06.2023 14:16
Bu Habere 242 Yorum Yapılmış

Milyonlarca çalışan asgari ücrette yapılacak artışı bekliyor. İşçiler kadar işverenler de süreci takip ediyor.

NTV yayınında konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İstanbul Ticaret Odası Başkanı (İTO) Şekib Avdagiç, asgari ücrette 6 aylık enflasyon kadar artış yapılması gerektiğini söyledi.

Şekip Avdagiç açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Türkiye Cumhuriyeti’nde faaliyet gösteriyoruz. Milli paramızda Türk Lirası. Kendi paramız var, kendi skalamız var, kendi endekslerimiz var. Bunların dikkate alınarak bir güncelleme yapılması gerektiğini düşünüyorum. Asgari ücrete ile ilgili yapılan çalışma bir ara düzenlemedir. Ara düzenlemeler biliyorsunuz yılbaşından yılbaşına yapılıyor. Dolayısıyla bu ara düzenlemede 5 yıllık veriler var. 6’ıncı ayla ilgili TÜFE öngörüsü bellidir. Bu da 5 aylık veriye eklenerek 6 aylık tüfe kadar bir artış olmasının hem şirketler açısından hem de ücretliler açısından makul olacağını düşünüyorum. Asgari ücret sadece asgari ücret alan kişiye verilen bir ücret artışı değildir. Basamak etkisiyle tüm ücretlilere bu oran veya bu orana yakın şirketler artış yapmak durumundadır. Mutlaka gelir vergisi dilimlerinin de bu artış dikkate alınarak güncellenmesi ve son birkaç senedir gelir vergisi dilimlerindeki kaybın da önlenmesini sağlayacak adımların atılması çok önemli"

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 242
  • Mehmet 10 ay önce Şikayet Et
    Selçuk Bayraktar'ın neden milli sanayi ve milli teknoloji dediğini şimdi çok daha iyi anlıyorum. Bu İTO ve avanesi dışarı ki ağababalarına hizmet eden montajcı ve fasoncudur. Milleti köle gibi kullanırlar. Reis Allah aşkına bu ülkede nice Selçuk Bayraktar'lar var. Ellerinden biraz tutulursa bu ülke montajcı ve fasoncu sermayeden kurtulacaktır.
    Cevapla
  • Mehmet 10 ay önce Şikayet Et
    Ben bu İTO ve avanesini görünce bu ülkede yüzlerce Selçuk Bayraktar görmek istiyorum. Bunlar dışarı ki ağababalarına hizmet eden, onların emrinden çıkmayan, onların istediği şekilde üretim yapan fasoncu, montajcı gruptur.
    Cevapla
  • Mehmet 10 ay önce Şikayet Et
    Eyyy İTO ve avanesi kendinizi bir halt zannediyorsunuz ama sizden bir halt olmaz. Şöyle ki: Cumhuriyet sistemi ile zengin bir sınıf oluşturuldu. O sınıf ise dışarıdaki ağababalarına montaj ve fason üretim yapan sahibinin emrinden çıkmayan itaatkâr sınıftır. Elbet birgün vatan evlatları sermayeye hükmedecektir.
    Cevapla
  • Mehmet 10 ay önce Şikayet Et
    Bu ülkede sanayicisinden esnafı, kuyumcusu tüm meslek grupları hiç sallayıp durmayın. Dürüst işyapan insan sayımız 5 parmağın sayısını geçmez. Çoğunluğu yıl sonu yaklaştıkça gelir vergisinden kaçmak için arabalarını değiştirir, gider faturalarını şişirirler. Asgarî ücretli kadar bile vergi vermezler. Bence bize ülkesini seven yeni zenginler gerekir. Bu zenginleri çöpe atın gitsin.
    Cevapla
  • Şenol 10 ay önce Şikayet Et
    Dünyada asgari ücret 1 alt sıfırdır yani en azidir kardeşim hiç bir ülkede çalışanların yüzde 70 i asgari ücret almıyor bu bizim aç gözlü işverenlerin oyunu 5 yıllık işçi asgari ücret olurmu 5 yılda hicmi 1 vasıf kazanmadı çalışan veya mühendis avukat asgari ücret olurmu ondan sonra iş var kimse çalışmıyor niye çalışsın adam 9 bin kira 8.500 asgari ücret oğlum adam niye çalışsın niye yav
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle