Türkiye açıklaması: Yeni bir aşamaya tanık oluyoruz

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ekonomi Bakanı Abdullah bin Tavk el-Merri, ülkesi ile Türkiye arasındaki ilişkilerin kapsamlı stratejik ortaklığın yeni bir aşamasına tanık olduğunu belirtti.

GİRİŞ 11.06.2023 19:17 GÜNCELLEME 11.06.2023 19:17
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

BAE Ekonomi Bakanı Berri ülkesinin resmi ajansı WAM'a yaptığı açıklamada, BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan'ın Türkiye ziyaretine ilişkin değerlendirmede bulundu.
 

Erdoğan BAE Devlet Başkanı ile görüştü! Togg sürprizi Erdoğan BAE Devlet Başkanı ile görüştü! Togg sürprizi

YENİ BİR AŞAMA...

Al Nahyan'ın dün gerçekleşen Türkiye ziyaretinin mevcut ortaklığın gidişatına güçlü bir ivme kazandırdığını kaydeden Berri, "BAE-Türkiye ilişkileri, kapsamlı stratejik ortaklığın yeni bir aşamasına tanık oluyor." ifadelerini kullandı.

Berri, BAE-Türkiye ekonomik ilişkilerinin bölgenin ve dünyanın tanık olduğu çeşitli değişimlere rağmen son yıllarda büyüme ve gelişimini sürdürmeyi başardığını belirtti.

Söz konusu başarının iki ülkenin gelecek vadeden ekonomik potansiyeli, coğrafi konumu ve Avrupa, Asya, Afrika pazarları ile olan bağlantısıyla ilişkisine vurgu yapan Berri, "İki ülke arasında Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması'nın imzalanmasıyla birlikte, ticaret, ekonomi ve yatırım fırsatları bakımından zengin, umut verici bir gelecek bizi bekliyor." ifadelerini kullandı.

İki ülke arasında 3 Mart'ta imzalanan Türkiye-BAE Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması'nın, BAE ekonomisinde yaklaşık 25 bin, Türk ekonomisinde ise 100 bin istihdam oluşturması bekleniyor.

DEVLET BAŞKANININ TÜRKİYE ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün BAE Devlet Başkanı Al Nahyan'ı Atatürk Havalimanı'nda karşılamış, iki lider karşılama töreni sırasında Türkiye'nin ilk yerli ve milli otomobili Togg'u incelemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Al Nahyan, daha sonra Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde basına kapalı görüşmüştü.

Al Nahyan, görüşmenin ardından sosyal medya hesabından yaptığı Türkçe paylaşımda, Erdoğan ile görüşmesinde iki ülkenin stratejik ilişkilerini güçlendirmeyi ve ekonomik ortaklıklarını ilerletmeyi ele aldıklarını ifade etmişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 24
  • hıghlander 11 ay önce Şikayet Et
    Daha buraya bu düşman sanal ortam istihbaratı ile ilgili örnekli ispatlı öyle şeyler yazarım ki millet okusa kafayı yer.Bildiğimiz makarnaya bile 5.kol faaliyeti ile burunlarını soktular.Bilhassa tv kanallarındaki bilir kişiler,tıp,gıda,tarım,ask. operasyonlar,yerli teknoloji v.s. uzmanlarına kadar,demeç verirken tüm teknik insanlar,durmaları gereken nokta için kursa alınmalı.
    Cevapla
  • hıghlander 11 ay önce Şikayet Et
    Yorum yapanlar habire cahil cahil yazıyor.Kimse bir yeri almaz ve bize ancak Arap-Müslüman kardeşlerimizden hayır gelir. İnşaallah daha ileri ortaklıklara devam BAE ile de Suudiler'le de.Sizin yazdığınız bu delilsiz yorumları,bilhassa batının İstihbarat teşkilatları yapay zeka ile tek tek milyonlarcasını kaydedip,halkın psikolojik profilini çıkararak,fitne haritası oluşturuyor,........
    Cevapla
  • Enes 11 ay önce Şikayet Et
    Karadenizi BAE Hatayı Esad alır. Bize de sivasla konya kalır. Hayırlısı diyelim.
    Cevapla
  • Bozkurt 11 ay önce Şikayet Et
    Sacmalama dediğine ancak Vatansız ve dinsizler inanır.Ama Kılıçdaroğlu secilseydi doğru ABD Türkiye yi kolayca alacaktı.
    Cevapla
  • A.Sağ 11 ay önce Şikayet Et
    Düşünceye bak! Çöp beyin... BAEyi biz alacağız haberi yok vizyon yok misyon yok. Atalarımız zamanında 401 tane devleti fethetti ve adaletle yönetti.
    Cevapla
  • Ertn 68 11 ay önce Şikayet Et
    Türkiye körfeze yerleşmek zorunda onlarında bize ihtiyacı var BAE gerçekleri gördü ABD hayır gelmeyeceğini anladı
    Cevapla
  • Oldubittiyok 11 ay önce Şikayet Et
    Bu bae ye cok güvenme türkiyem. Bae hain yuvası.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle