İş dünyasından maaşlara ‘makul zam’ açıklaması

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekip Avdagiç, “Asgari ücrete ilk 6 aydaki TÜFE kadar zam yapılması makul olacaktır” dedi.

GİRİŞ 08.06.2023 12:57 GÜNCELLEME 08.06.2023 13:55
Bu Habere 208 Yorum Yapılmış

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekip Avdagiç asgari ücrete dair beklentisini dile getirdi. Avdagiç "Türkiye’de asgari ücret Türk Lirası bazında güncellenmelidir. Türkiye’deki istatistikler, rakamlar dikkate alınarak bu yeni rakam oluşturulmalıdır. Yabancı para birimine bağlı olarak bir asgari ücret güncellenmesinin son derece sakıncalı olduğunu ve kesinlikle doğru olmadığını düşünüyorum" dedi.

Maaş zamları için Memur-Sen'den kritik görüşmeMaaş zamları için Memur-Sen'den kritik görüşme

Avdagiç "Asgari ücrette 7. ayın başında yapılacak olan güncellemenin ilk 6 aylık TÜFE esas alınarak yapılmasının makul olacağını öngörüyoruz. Buna bağlı olarak mutlaka vergi dilimlerinin de gözden geçirilmesi ve çalışanlar üzerinde ilave vergi yükü oluşmaması gerekiyor. Tüm vergi dilimlerinin asgari ücret artışına paralel bir şekilde güncellenmesi çok önemli" şeklinde konuştu.

Emekli maaşına yapılacak olası zamda son rakamlar belli olduEmekli maaşına yapılacak olası zamda son rakamlar belli oldu

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 208
  • Hasan 10 ay önce Şikayet Et
    Ama siz patronlar dövize göre ürünlerinize zam yapıyorsunuz ve ticaretinizden HELAL dediğiniz kazancınıza kazançlar ekliyorsunuz değil mi? Sizlerde tüm fiyatlandırmalarınızı TL kaidesine göre yapsanıza o zaman. Kendinize gelince neden lolo?
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Ötv ve gıda baz alınsın bakalım ozamn hem devlet hem iş verenler kimildaya biliyorumu
    Cevapla
  • Hatay li 10 ay önce Şikayet Et
    Gıda zamlarına endexleyin ozaman. TÜFE yi geç..
    Cevapla
  • misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Zammı sadece işdünyası kendisi yapsın. Otomobil fiyatları bile fabrika liste fiyatı yerine fahiş fiyatlara satılıyor. Zenginlerin araçları filoyla çekmesinden. Bu ülke sadece zenginlere hizmet etsin.
    Cevapla
  • Doğal bal 10 ay önce Şikayet Et
    En dusuk emeklı maası asgarı ucretle esıtlensın. Asgarınınde asgarısı olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle