Bakan Bilgin'den asgari ücret ve 3600 ek göstergede yenilik açıklaması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin: 3600 ek göstergeyi, birinci dereceye gelen tüm çalışanların müktesep hakkı olarak düzenlememiz gerekir. Bu konuda kanun teklifimiz hazır.

GİRİŞ 01.05.2023 12:37 GÜNCELLEME 01.05.2023 13:49
Bu Habere 202 Yorum Yapılmış

Memurlara ilişkin olarak ilk müjdeyi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıkladı. Bakan Bilgin "3600 ek göstergeyi 1. dereceye gelen tüm çalışanların müktesep hakkı olarak düzenlemek gerekir, kanun teklifimiz hazır" ifadesini kullandı.

İşte Bakan Bilgin'in açıklamalarından satır başları:

15 Mayıs'tan itibaren kollarımızı sıvayacağız, önümüzdeki kapatamadığımız dosyaları açıp çözeceğiz. 15 Mayıs'ta tartışma yok, elbette biz olacağız. Büyük Türkiye yolundaki yürüyüşümüz devam edecek.

ASGARİ ÜCRET İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Temmuz ayında yapılacak olası zam için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "Hayat şartlarını dikkate alarak Temmuz ayında da yeniden emeği koruyacak asgari ücret düzenlemesini devreye sokacağız" dedi.

MİLYONLARCA VATANDAŞI İLGİLENDİRİYOR

Asgari ücret çalışan, işveren tarafını yakından ilgilendiriyor. Asgari ücrete gelecek olan Zam bazı ücretlerin de artışında etkili oluyor. Asgari ücret zammıyla birlikte asgari ücretten fazla maaş alanlara da zam söz konusu olabiliyor.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 202
  • bayan yolcu 1 yıl önce Şikayet Et
    zam , iyileştirme bilmem ne tamam da arkadaşım, zammın ertesi gün her şeye zam geliyor, ev fiyatları araç fiyatları, KİRA fiyatları almış başını gitmiş. zamdan önce su piyasayı bi düzeltin Allah askına!!!
    Cevapla
  • Ercan 1 yıl önce Şikayet Et
    Eyt kademeli emeklilere takilanlar 5000 bini tamamlayan emekli olacaktı askerlik yatırdık .buna bi çözüm.istiyoruz
    Cevapla
  • Selim Malatyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Taşeronlar ne oldu sayın bakan???
    Cevapla
  • Yaşar 1 yıl önce Şikayet Et
    Boşa konuşuyoruz. Herkese asgari ücret verilsin olsun bitsin. Ne gerek var okumaya falan.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    2000 ve 2008 ler için bir çözüm bulunsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle