Ramazan'da sucuk alışverişi arttı

Eskişehir’de vatandaşların Ramazan ayı alışverişi sürerken, en çok rağbet gören yiyeceklerin ürünlerin başında ise sucuk geliyor.

Ramazan'da sucuk alışverişi arttı
Ramazan'da sucuk alışverişi arttı
GİRİŞ 09.04.2023 00:15 GÜNCELLEME 09.04.2023 00:15
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Mübarek Ramazan ayında bir hafta geride kalırken, Eskişehirlilerin Ramazan alışverişi devam ediyor. Artan işlerle birlikte kasap esnafının yüzü gülerken, vatandaşların en çok tercih ettiği yiyeceklerden biri de sucuk oldu. İftar ve sahur sofralarında sucuğu eksik etmeyen vatandaşlar, kilosu 190 liradan satılan sucuk için şarküterilerin yolunu tutuyor.

"SUCUĞUN KİLOSU 190 LİRA"

Eskişehir’de şarküteri çalışanları, vatandaşların Ramazan ayında sucuğa ilgi gösterdiğini söyledi. 15 senedir şarküteri işlettiğini belirten Meltem Çelik, “Dükkanı açalı bir sene oldu. Sucuk ve pastırma satışlarımız oluyor. Vatandaşlar ağırlıklı olarak sucuğa ilgi gösteriyor. Sucuk satışlarımız şu an çok iyi gidiyor. Fiyatlarımız biz de piyasaya göre aşağı seviyede. Eskişehir’in yöresel sucukları olan Sivrihisar ve Bozan sucuğu satıyoruz. Sucuğun kilosu 190 lira. Sivrihisar ve Bozan sucuğunun kilosu ise 240 liradan satılıyor. Biz toptan da satıyoruz. Fiyatlarımız piyasaya göre çok uygun. Kaliteli olduğu için vatandaşlar yoğunlukla sucuğu tercih ediyor. Haftalık bir tona yakın, günlük de 115-120 kilo arasında satışımız oluyor. Vatandaşlar bütçelerine göre sucuk satın alıp, sofralarında bulundurabilir. Ramazan ayının ilerleyen günlerinde satışlarımızın devam etmesini umuyoruz” diye konuştu.

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • zafer gülten 1 yıl önce Şikayet Et
    misafir 60 tl ye bile var,kangalı 60 tl diye İkitelli-istanbul Arena parka giden yol üstünde satıyor dükkanın biri.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    190 liralık sucukyenmez kargas dana 200 tl olmuş
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    sucuk işlenmiş bir ürün, yemeyin
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Şüphelidir o sucuklar 190 tl ye sucukmu olur peeeeee
    Cevapla
  • Eeee 1 yıl önce Şikayet Et
    Sucuk pastirma güllaç pide bu 4 yiyecek hic birseye benzememesine rağmen ramazanda çok tüketiliyor güllaç nedir arkadaş nisasta hamuruyla sekerli süt, pide dedigin cikar cikmaz yedin yedin 1 saat sonra kayış gibi olan bir ekmek , pastirmayi zaten anlamadim neden kirymetli bu kadar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle