Piyasayı şoke eden karar: Petrol satmayacağız

Rusya, ihracatçılarına, fiyat sınırını uygulayan ülkelere petrol ve petrol ürünü satışı yapmalarını yasakladı.

Piyasayı şoke eden karar: Petrol satmayacağız
Piyasayı şoke eden karar: Petrol satmayacağız
GİRİŞ 31.01.2023 09:34 GÜNCELLEME 31.01.2023 09:35
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Rus hükümeti, Devlet Başkanı Putin'in 27 Aralık'ta yayınladığı kararnamenin uygulanmasına yardım için yeni tedbirler aldı. Hükümet, yurt içi petrol ihracatçılarının ve gümrük kurumlarının Batı'nın Rus petrolüne fiyat sınırı uygulamasına uymalarını yasakladı.

PETROL SATIŞI 5 AY YASAKLANDI

Alınan tedbir ile ham petrol ve petrol ürünleri üreticilerinin Batı'nın fiyat sınırına uyan ülkelere ihracat yapmaları 1 Şubat'tan geçerli olmak üzere 5 ay süre ile yasaklandı.

Çıkarılan yasayla Rus şirketlerinin ve şahısların petrol fiyat sınırı uygulama girişimleri içinde yer almaları yasaklandı. Buna ek olarak gümrük kurumlarına fiyat sınırı mekanizması uygulandığı tespit edilen malların Rusya'dan çıkışını engelleme görevi verildi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 6
  • Hasan SGK Emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    Enerji Bakanlığına duyurulur;Bugün de Hatay ilimizde petrol olduğu haberini aldık ama bu haberleri Üniversite hocalarından alıyoruz tıpkı Van da olduğu gibi.Ne zaman TPAO dan sondaj yapıldı haberini alacağız.Manisa,Adana,Sivas,Van, Hatay ve daha nice illerimiz sondaj bekliyor ne zaman sondaja başlayacaksınız?
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yalan dolan, boru hatları bizden geçiyor. Biz satmıyoruz derler bizim üzerimizden satmaya devam ederler. Dünya zaten arap yarımadasından petrol tedarik ediyor. Olan bizim boru hatlarına olur.
    Cevapla
  • keamu 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika ve Rusya siyasi olarak rakip olsa da ikisinde domuz yiyen, şarap içen,gusül bilmeyen, dini bilmeyen, bozulmuş kokuşmuş Hristiyanlık ile materyalizm arasında kalmış kör insanlardır..
    Cevapla
  • Necdet 1 yıl önce Şikayet Et
    Ohhh abd işine geldi orta-doğu dan çal avrupaya sat
    Cevapla
  • Doğan Uysal 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada terör örgütlerini kuran ve besleyen Amerika ile iş tutan Avrupa'ya acımıyorum. Gerçi Türkiye de Amerika ya gidip 8 saat ortadan kaybolup el etek öpen siyasetçiler var. Rabbim Türkiye'de Amerika mandacılığını savunanlara fırsat vermesin Amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle