Altın fiyatları yeniden yükselişe geçti

Gram altın bir önceki kapanışı 2 bin 436 liradan yaparken; 26 Nisan Cuma gününe 2 bin 449 TL'den başladı. Bir önceki kapanışı 3 bin 983 liradan tamamlayan çeyrek altın ise bugün 3 bin 995 liradan alıcı buluyor.

GİRİŞ 26.04.2024 09:20 GÜNCELLEME 26.04.2024 12:45
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Altın fiyatları, günün ilerleyen saatlerinde açıklanacak olan ABD mart kişisel tüketim harcamaları (PCE) verisi öncesinde belirgin bir değişim göstermedi.

Ortadoğu'da çatışmaların keskin şekilde tırmanacağı yönünde endişelerin azalmasıyla altı haftada ilk kez haftayı ekside kapamaya hazırlanıyor.

Ons altın, yüzde 0,15 yükselerek 2.336 dolar seviyesinde işlem gördü.

Gram ve çeyrek fiyatları hem ons altın hem de Dolar/TL'den etkilendi.

Gram altın, 2.449 Türk Lirası civarında seyretti. Çeyrek altın ise 4.001 Türk Lirası seviyesinde el değiştirdi.

TCMB'NİN FAİZ KARARI SONRASI DOLARDA SON DURUM

Piyasalar, Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından güne yatay seyirle başladı.

Merkez Bankası, politika faizini beklentilere paralel yüzde 50'de sabit bıraktı. Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, hizmet ve gıda fiyatlarının enflasyonist baskıları canlı tuttuğu belirtildi.

TCMB, bugüne kadar yapılan sıkılaştırmanın "gecikmeli etkilerini" de gözönünde bulundurduğunu söyledi.

Dolar/TL, güne 32,56 civarında işlem gördü. Euro/TL ise 34,96 seviyesinde el değiştirdi. Dolar/TL nisan ayının ilk üç haftasında yüzde 0,7 ile sınırlı değer kaybetti.

TCMB, dün zorunlu karşılıklara ödediği faiz oranında da artışa gitti.

Bugün iç gündemde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılacağı Sapanca'da yapılacak Uludağ Ekonomi Zirvesi de yer alıyor.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Yusuf. 1 hafta önce Şikayet Et
    Bidon ekonomiyi batırmak için içerdeki hain toplulukla birlikte çalışıyor millet TL de kalsın istenmiyor MB dan faiz artırımı bekliyorlardı yapmadı baskıya devam
    Cevapla
  • misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Dolar mevduatlarına vergi arttırılsın.
    Cevapla