Bakan Bayraktar: Türkiye, Avrupa'nın enerji güvenliğinde önemli bir rol oynamaktadır

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Türkiye, Avrupa'nın enerji güvenliğinde önemli bir rol oynamaktadır. Bölgesel işbirliğinin sürdürülmesi, ulusal ve uluslararası enerji güvenliği hedeflerimizin önemli bir parçası" dedi.

Bakan Bayraktar: Türkiye, Avrupa'nın enerji güvenliğinde önemli bir rol oynamaktadır
Bakan Bayraktar: Türkiye, Avrupa'nın enerji güvenliğinde önemli bir rol oynamaktadır
GİRİŞ 26.04.2024 10:33 GÜNCELLEME 26.04.2024 12:24
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türk-Yunan Enerji Forumu'nun iki ülke arasında enerji alanında yeni fırsatlar döneminin başlangıcı olması temennisinde bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bayraktar ilk kez düzenlenen Türk-Yunan Enerji Forumu'na video mesaj gönderdi.

Mesajında, Türkiye'nin Avrupa'nın enerji güvenliğindeki rolüne dikkati çeken Bayraktar, "Forumun, Türkiye ile komşumuz Yunanistan arasında enerji alanında yeni fırsatlar döneminin başlangıcı olmasını ümit ediyoruz. Türkiye, Avrupa'nın enerji güvenliğinde önemli bir rol oynamaktadır. Bölgesel işbirliğinin sürdürülmesi, ulusal ve uluslararası enerji güvenliği hedeflerimizin önemli bir parçası. Ortaklıkları arttırmaya kararlıyız ve hükümetler arası iş birliğinin yanı sıra özel sektör arasındaki çabaları arttırmaya değer veriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Bayraktar, sistemlerin elektrifikasyonu konusuna da değinerek, "TEİAŞ (Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi) ve IPTO (Yunanistan Bağımsız Enerji Nakil Operatörü) arasındaki en son mutabakat zaptı, arzu ettiğimiz faaliyetlerin bir örneğidir. Enerji sistemlerimizin nihai olarak elektrifikasyonu ve dijitalleşmesi için bölgeyi karbonsuzlaştırma çabalarını desteklemeye devam etmeliyiz." ifadelerini kullandı. 

KAYNAK: AA
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Avrupanın enerji güvenliği, avrupanın mülteci güvenliği avrupanın hep güvenliği, gidin avrupadan aday olun o zaman bir zahmet azıcık da Türkiye Cumhuriyetine hizmet edin. Adamları rahat ettirelim diye canınız çıktı. Sorsak dış güçler. Kabahat bunlarda değil bunlara oy verende.
    Cevapla
  • akın akın 1 hafta önce Şikayet Et
    Yunandan dost olmaz bunlara enerji değil su daği verilmez yeri geldimi türkiyeye karşı çıkıyorlar bunlardan bütün ilişkiyi kesmek lazım
    Cevapla
  • misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    İş tutmayın şu zırtakilerle. Günün sonunda borçlu çıkarırlar.
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Ne oldu doğu Akdeniz. ne oldu mavi vatan
    Cevapla