THY Ankara-Denizli seferleri başladı

Türk Hava Yollarının (THY) alt markası Anadolujet, Ankara-Denizli seferlerine başladı.

THY Ankara-Denizli seferleri başladı
THY Ankara-Denizli seferleri başladı
GİRİŞ 01.07.2008 12:41 GÜNCELLEME 01.07.2008 12:41

Ankara'dan Denizli'ye ilk seferini gerçekleştiren uçak, Denizli Valisi Yavuz Erkmen'in de aralarında bulunduğu il protokolü tarafından çiçeklerle karşıladı.

Kaptan pilot Kubilay Yılmaz, yardımcı pilot Recep Demirkaya'nın yönetiminde, 15 yolcu ve mürettebatıyla Denizli Çardak Havaalanı'na iniş yapan uçaktan ilk olarak AK Parti Denizli milletvekilleri Selma Aliye Kavaf, Mehmet Salih Erdoğan ve Mehmet Yüksel indi.

Vali Erkmen ve beraberindekiler, uçaktan inen milletvekilleri ile pilotlara çiçek ve çikolata ikram ettiler.

Erkmen, VIP bekleme salonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, Denizli'nin, Türkiye'de ekonomik ve sosyal kültürel gelişmişlik anlamında çok önemli bir konumda olduğunu, kentin her yönüyle ulaşım bağlantılarının sağlanmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Bir açılım olarak bugün yeni bir hattın devreye girdiğini ifade eden Erkmen, ''bize anlayış gösteren ve bu seferlerin başlatılması konusunda destek veren THY'nin çok değerli yönetim kurulu başkanı ile üyelerine ve emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Hayırlı olsun'' dedi.

Seferlerin devamının sağlanabilmesinin, Denizli halkının ilgisiyle doğru orantılı olduğunu vurgulayan Erkmen, şunları kaydetti:

''Seferlerin süreklilik arz edebilmesi de bizim elimizde. Dolayısıyla da Denizli'den arkadaşlarımızın yapacakları yolculuklarda buna destek vermesi yolcu sayısının belirli sayının altına düşürülmemesi çok önemli. Arkadaşlarımızın da buna dikkat edeceklerine inanıyoruz. THY'nin Anadolujet adıyla yeni uygulaması fiyat anlamında çok makul bir seviyede. Bizim gönlümüz bu başlayan hatta, ilerde çok daha yeni hatların ilave edilmesi suretiyle ulaşımın daha da rahatlatılması. Buradan yapılacak uçuşların kazasız belasız gerçekleşmesini diliyorum.''

(aa)