Erdoğan 'Karada yapılan 10 büyük keşiften biri' diyerek petrol müjdesini duyurdu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gabar'da keşfedilen petrol rezervi hakkında "2022'de karada yapılan en büyük 10 keşiften biri" dedi.

GİRİŞ 13.12.2022 10:33 GÜNCELLEME 13.12.2022 10:33
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kabine toplantısını ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çok önemli açıklamalarda bulundu.

Kabine toplantısını sonrası kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, petrol arama çalışmalarına değindi.

GABAR'DAN GELEN PETROL MÜJDESİNİ DUYURDU

Gabar Dağı'nda 12 milyar dolarlık petrol keşfedildiğini duyuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Gabar Dağı'nda 150 milyon net petrol rezervinde saha keşfettik. 2022'de karada yapılan en büyük 10 keşiften biri. Rezerv değeri yaklaşık 12 milyar dolar."

"150 KUYUDA SONDAJ"

Saros'ta inşası süren gemilerle gelen doğalgazın ulusal şebekeye aktarılmasını sağlayan tesisin açılışını yakında yapıyoruz. Karada da petrol arama faaliyetlerimizi yoğunlaştırdık. Daha önce petrol yok deyip beton dökülen kuyulardan da petrol üretmeye başladık. Türkiye petrollerinin 40 bin varil olan üretimi bugün 65 bin varile çıktı.

Daha fazla sismik araştırma, sondaj ve verimliliği artırıcı yöntemlerle Cumhuriyetimizin 100. yılında günlük üretimimizi 100 bin varile çıkartmayı hedefliyoruz. Salgın döneminde Türkiye petrolleri arama ve üretim faaliyetlerine hız verdi. 34 yeni keşifle mevcut rezervimize 71 bin varil daha ekledik.

Bu yıl 150 kuyuda sondaj programı yaptık. Diyarbakır'daki kuyularımızda üç yıl önce 22,5 milyon varil rezerv varil keşfetmiştik. Adana'da 8 milyon varillik yeni bir rezerv keşfettik. Yeni açılacak kuyularla buradaki üretimimizi peyderpey artıracağız. Kuyu sayımızı süratle artırarak petrol üretimimizi çok daha üst seviyelere taşıyacağız."

Başkan Erdoğan'dan enflasyon açıklaması: Herkes hesabını buna göre yapsınBaşkan Erdoğan'dan enflasyon açıklaması: Herkes hesabını buna göre yapsın

Cumhurbaşkanı Erdoğan kredi ve burs rakamlarını açıkladıCumhurbaşkanı Erdoğan kredi ve burs rakamlarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan istismar iddialarına tepki: Tam bir facia!Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan istismar iddialarına tepki: Tam bir facia!

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 77
  • vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Rahmetli Kadir Mısıroğlu, yıllar önceki bir sohbetinde şöyle bir ifade kullanmıştı "Sen Aya Sofya'yı aç bakarsın bir yerlerden petrol fışkırır."
    Cevapla
  • osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Demekki neymiş PKK Yi orda petrolü korumak için tutuyorlarmis
    Cevapla
  • Göksen Merey 1 yıl önce Şikayet Et
    iyide venezüella ırak bizden kat kat fazla petrol çıkarıyor. biz daha 100 bin varil hedefliyoruz onlar hali hazırda 3-4 milyon varil petrol çıkarıyor. ama durumları ortada. ticaretinde fiyatta söz sahibi olmanın yokunu bulmalıyız. ayrıca dağdan yüzlerce metre derinlikten petrol çıkarmanın maliyeti başka çölde neredeyse hemen altından çıkarmanın maliyeti başka.
    Cevapla
  • Dadaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Irak in günlük üretimi 400 450 bin varil gene de fena bir rak değil
    Cevapla
  • Turgay 1 yıl önce Şikayet Et
    Pkk Abd'nin menfaat askeridir. Bunlara maaş ve teçhizatlarını verir, onlarda görevini ifa ederler. Bu nedenle pkk nerede etkili ise oraya sondaj vurulsun. Ben bir kaç tane sayayım. Şemdinli, Beytüşşebap, Gabar, Kice,Dargeçit, Nusaybin, Yüksekova, Şırnak, Mersin. Çekinmeyin buralara vurun kazmayı...
    Cevapla
  • Nrc 1 yıl önce Şikayet Et
    Buraların neden terörist yatakları olduğu meydana çıkıyor. Dış güçler boşuna buralara musallat olmamış. Berat Albayrak sayesinde kendimiz aradığımız için topraklarımızda petrol dahil bir çok maden buluyoruz. Allah ondan razı olsun. Her türlü iftiraya linç edilmeye rağmen geri adım atmadı. Allah devletimize zeval vermesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle