Başkan Erdoğan'dan enflasyon açıklaması: Herkes hesabını buna göre yapsın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından alınan kararları duyurdu. Başkan Erdoğan, enflasyonla ilgili son dakika açıklaması yaptı.

GİRİŞ 12.12.2022 20:22 GÜNCELLEME 12.12.2022 20:23
Bu Habere 118 Yorum Yapılmış

Başkan Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Erdoğan, düşüşe geçen ensflasyonla ilgili önemli mesajlar verdi.

Erdoğan açıklamasında, ''Yıllık enflasyonun birkaç ay içinde yüzde 40'lı rakamlara ineceği gerçeği ortada. Enflasyonu hedeflediğimiz şekilde 2023 sonunda yüzde 20'ler seviyesine 2024'de tek haneli rakamlara düşürmek için ne gerekiyorsa yapmakta kararlıyız.'' dedi.



Başkan Erdoğan şu ifadeleri kullandı;

Enflasyon ve hayat pahalılığının iç ve dış sebepleri var. İçeride kimi panikten, kimi art niyetten kaynaklanan fahiş fiyat artışlarına maruz kaldığımız bir gerçek.

Yıllık enflasyonun birkaç ay içinde yüzde 40'lı rakamlara ineceği gerçeği ortada.

Malı veya hizmeti, akıl ve vicdan sınırlarının ötesinde ekonomik işleyişe zarar verecek şekilde fiyatlandıranlar, kendilerine kaybettirdiklerini unutmamalı.

'AÇIKÇA SÖYLÜYORUM...'

Açıkça söylüyorum herkes hesabını 2023'te yüzde 20'ler seviyesinde enflasyona göre yapsın. Ülkenize güvenin, sahip çıkın, destek verin. Kısa vadeli endişeler ve kazanç kaygılarıyla ülkenin geleceğine zarar verecek her türlü tasarruftan uzak durun.



'EL UZATANLARI PİŞMAN EDECEĞİZ'

Yılbaşında her hareketlenmeyi izleyecek, reel ekonomik işleyişe aykırı her gelişmeyi belirleyecek, insanımızın hakkına el uzatanları buna pişman edeceğiz.

Asgari ücret, memur ve emekli maaşları başta olmak üzere çalışanların refah seviyelerinde gerilemeyi telafi etme yönündeki gayretlerimizin enflasyon maskesinin ardında sığınan haramzadelerce akamete uğratılmasına rıza gösteremeyiz.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 118
  • Refik 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu duruma bak, gerçekten hayret. Reis seçilince bunlar olacak hayret Vallahi hayret. Seçilmezse daha kötüsü bu durumu yaratan vijdansizlarin elinde kalacağız açık ve net. Eeee bu bir oyunsa oyuncular kim?yunan fransa ermenistan başrol, içerdekilerde:; islâm büyümesin diyen ugrasan şeytanın cellatları . Konuk oyuncularda abd ve bilmediklerimiz bu hükümet gitsin yerine ben geliyim dienlerdir , sonunu bilmeden. Eee fakat biz doğru yoldayız,,, dünyanın sonu gelecekse yarın hayırlısıyla gelsin razıyız. Bizimde sevenlerimiz var hamdusenalar olsun. Eeee yaşasın 2023, yaşasın reis , Yaşasın hâk,,,halk. İllaki yaşayacak .. 2023 'ün şerefine reis yolun bahtin açık olsun.
    Cevapla
  • Telefon 1 yıl önce Şikayet Et
    vodafone,türkcell,türk telekom önceden 20-30 lira olan faturalarımız şuan en düşük 70 tl ve üstüne zorla tarifeye geçiriyorlar neden ara ücret ve tarifeler yok her bütçeye göre tarife paket, konuşma, internet ve dakika seçebilmeli vatandaş ben biye zorla 70 lira ödüyüm konuşmadım girmediğim internet için!!!
    Cevapla
  • kadir 1 yıl önce Şikayet Et
    son 1 ay içinde beyaz eşya 100/40 arttı. daha maaşlara zam gelmeden büyük abilerimiz zamı koydu. 6800 tl olan makine şimdi 10000 tl. almak dan vazgeçtim. allah fakiri korusun
    Cevapla
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın İktidar zamanın da elinde Doları olanların elleri yanacak da denilmişti ama bizim dolarımız yoktu ve ellerimiz yanmadı ama bilin ki yüreklerimiz yandı ve kavrulduk....
    Cevapla
  • Diyarbakırlı 1 yıl önce Şikayet Et
    reis biz diğerlerine benzemeyiz ejdadımız gibi üzüm hoşafına bile düşsek yine seni destekleyeceğiz yine ölümüne izindeyiz.üç günlük dünyada lidemizi düşünecek kişiliğe sahip olmayız .
    Cevapla
  • Refik 1 yıl önce Şikayet Et
    Düşmeyiz inşallah,, bir ve bereber birlikte olduğumuz sürece... Düşsekte yeriz elhamdurillah . Allahın dediği olur.
    Cevapla
  • Refik 1 yıl önce Şikayet Et
    Düşmeyiz inşallah,, bir ve bereber birlikte olduğumuz sürece... Düşsekte yeriz elhamdurillah . Allahın dediği olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle