Antalya'da fabrika önünde 100 araçlık zeytinyağı sıkma kuyruğu

Antalya'nın Manavgat ilçesinde hasatı yapılan zeytinleri, yağa dönüştürmek isteyen üreticiler, fabrika önlerinde uzun kuyruklar oluşturuyor.

Antalya'da fabrika önünde 100 araçlık zeytinyağı sıkma kuyruğu
Antalya'da fabrika önünde 100 araçlık zeytinyağı sıkma kuyruğu
GİRİŞ 08.12.2022 11:10 GÜNCELLEME 08.12.2022 11:11
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Gece nöbet tutup gündüz sıra bekleyen üreticilerin beklentisi fabrikanın üretim kapasitesini arttırması.

Yılda yaklaşık 30 bin ton zeytin üretilen ilçede rekoltenin 25 bin ton olması bekleniyor. Zeytinin kilosu bu yıl kalitesine göre 15 ile 20 lira arasında alıcı bulurken, zeytinden elde edilen sızma yağın 0 ile 0.81 asit oranlı olanı 100 TL’den, 0.81- 2 asit oranlı olanı 90 TL’den satılıyor.

Diğer fabrikalarda 10 TL ve üzerinde olan zeytin sıkım ücretinin kilo başına 8 liradan işlem yapılmasından dolayı Ziraat Odası'na ait fabrika önünde yaklaşık 100 aracın üzerinde konvoy oluştu.

Üreticilerin ton başına yaklaşık 2 bin TL kazancı olması sebebiyle kuyruğun ucu görünmüyor. Gece zeytinlerin başında nöbet tutup sabah kahvaltılarını da burada yapan üreticiler 3 -4 gündür sıra bekledikleri belirterek, yetkililerden, fabrikanın üretim kapasitesini arttırmasını istediler.

Zeytin hasadının zaten yeteri kadar zor olduğunu, meşakkatli geçen hasat döneminin ardından zeytinin yağını almanın da ayrı sıkıntı olduğunu söyleyen üreticiler bölgeye bir fabrika yapılmasını daha istediler.

KAYNAK: İHA
Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 10
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Serik belkıs'ta ki fabrika temiz ve modern,güvenilir. sıkım kilo 10₺, malı çok olana indirim yapılabiliyor. Ben memnunum, tavsiye ederim.
    Cevapla
  • Harun çetiner 1 yıl önce Şikayet Et
    ANTALYA döşemealtı bölgesinde zeytin yağ fabrikalarında işleme fiyatı 11 liradan çekiliyor ayrıca yağlık zeytinin kilosu 13 ila 16 lira dan satılıyor fabrikada zeytin yağının litresi 90 liradan satılıyor lakin milletin zeytinine göre yağ az çıkarıyorlar çektirenlerin %85 i yağın çalındığını söylüyor
    Cevapla
  • Gizem 1 yıl önce Şikayet Et
    Gebiz döngeller zeytin yağ fabrikasında 3 makine var sıra hemen geliyor ve çok kaliteli yağ mutlaka tavsiye ederim
    Cevapla
  • Gizem kaba 1 yıl önce Şikayet Et
    Antalya gebiz dönerler fabrikasında 3 tane makine var ve sıra o kadar hızlı geliyor ki muhteşem yağ kaliteli soğuk sıkım gerçekten çok memnun kaldık sizlerle paylaşmak istedim kesinlikle tavsiye ederim
    Cevapla
  • Misafir2 1 yıl önce Şikayet Et
    Antalya'nın Batısında kilo 20-25 hatta siyah zeytin 30. Yağ fiyatları aynı 90-100....Marketlerden ucuz ve doğal. Köylünün değerini az bilin. Çok görmeyin.
    Cevapla
  • Hilmi 1 yıl önce Şikayet Et
    Bire bir köylüden 70 e alınıp 80 e satılıyor Alanya'da. Gel çok.. Markette nerde 100 den pahalı. Kristal riviera ile mukayese etmeyeceksin sıkma zwyrinyağını
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle