Çin'de konut piyasasını kurtarma planı

Çin yönetiminin son dönemde küresel piyasaların da yakından takip ettiği konut piyasasındaki sorunların çözümü için 16 maddelik bir kurtarma planı hazırladığı belirtildi.

Çin'de konut piyasasını kurtarma planı
Çin'de konut piyasasını kurtarma planı
GİRİŞ 14.11.2022 08:54 GÜNCELLEME 14.11.2022 09:18

Çin, derin bir durgunluk ve likidite sorunları yaşayan konut piyasasını kurtarmak için 16 adımlı bir kurtarma planı hazırladı.

Bloomberg'e konuşan kaynaklar, Çin Merkez Bankası (PBOC) ve Çin Bankacılık ve Sigorta Düzenleme Komisyonu’nun cuma günü, finans kuruluşlarına emlak sektörünün “istikrarlı ve sağlıklı gelişimini” sağlamaya yönelik planlar hazırlayan bir bildiri gönderdiğini belirtti.

Kaynaklara göre, daha önceki destekleyici adımların aksine bu paket, konut üreticilerinin karşılaştığı likidite krizinden ev satın alanlar için peşinat ödeme gereksinimlerini gevşetmeye kadar geniş kapsamlı önlemlerden oluşuyor.

Kurtarma planı kapsamında, konut şirketlerinin önümüzdeki altı ay içinde vadesi gelen ödenmemiş banka kredileri ve borçları bir yıl boyunca uzatılabilecek, tahvillerinin geri ödemesi de müzakereler yoluyla ertelenebilecek veya takas edilebilecek.

Cuma günkü virüs kısıtlamalarının ekonomik ve sosyal yükünü hafifletmeyi amaçlayan 20 maddelik paketin ardından açıklanan bu plan, Şi Jinping’in odağını ekonomiyi kurtarmaya çevirdiğinin bir başka işareti olarak değerlendirildi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL