TOKİ Başkanı Bulut açıkladı: Arsalarda yüzde 40 indirim yapılacak

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, "Arsalara yüzde 40 indirim yapılacak. Aslında alt yapıyı düşündüğümüzde bu sübvanse oranı yüzde 60'a çıkmış oluyor. Arsa fiyatları bölgelere göre değişecek" dedi.

GİRİŞ 14.10.2022 17:40 GÜNCELLEME 15.10.2022 09:22
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, CNN Türk'te açıklamalarda bulundu: 

Bu kampanya açıklandıktan sonra Türkiye genelinde büyük bir kabul gördü.  7,5 milyon civarında bir başvuru oldu. İlk gün e-Devlet'teki talebe yetişemedik. 

4 MİLYON KİŞİNİN ŞARTLARI UYUYOR

Şu an itibarıyla sosyal konut projesine 4 milyon 721 bin 831 kişinin şartları uyuyor. 25 Ekim'de temel atma töreni başlıyor.

Arsalar bazı illerin merkezinde olmayabilir. Arsa sayısı 1 milyona çıktı, yoğun tempoyla çalışma tamam. İnsanların konut sorununu tüm Türkiye'de çözmek niyetiyle yapılmış bir çalışma.

Arsadan hak kazanan kardeşlerimiz de kendilerinin ilerideki konutlarının süreçlerini tanımlamış olacak. Arsa başvurularını bugün itibarıyla biz de çıktık bakanımızla. Müracaat sayısı artmaya başladı. 181 bin 858 başvuru oldu. Arsa ve konuta başvurulabiliyor, hangisi çıkarsa onu tercih edecekler. Biz bu projeyi vatandaşa konut imkanı sağlamak olarak değerlendiriyoruz.

TOKİ BAŞKANI BULUT'TAN MÜŞTEREK TAPU ÖNERİSİ

Vatandaşlarımıza şunu öneriyorum; müşterek parsellere başvurmaları maliyetlerini azaltacak ve kendileri için avantajlı olacaktır.

İŞ YERİ PROJESİ!

İlk iş yeri kampanyasına 33. 569 kişi başvuru yaptı. İş yerini tamamen ayrı düşünelim. Konut ve arsa projelerinden farklı.

MÜSATKİL EV YAPACAK VATANDAŞA DESTEK VERİLECEK Mİ?

TOKİ olarak proje desteği verebiliriz. Genel olarak dublex diye tanımladığımız projeler yapacağız. Müşterekte yatay mimariye dönük projeler üzerinde çalışacağız. Görünüz zemin +5'i geçmeyecek konutlar yapıyoruz. 694 ilçede yapılacak. İllere ve ilçelere göre fiyatlarda değişiklik söz konusu. SPK'ya bağlı ekspertiz firmalarıyla çalışıyoruz.

İLLERE VE İLÇELERE GÖRE FİYAT DEĞİŞECEK Mİ?

Evet değişecek. Arsalara yüzde 40 indirim yapılacak. Aslında alt yapıyı düşündüğümüzde bu sübvanse oranı yüzde 60'a çıkmış oluyor. Arsa fiyatları bölgelere göre değişecek.

10 yılda ödenecek. Arsaların tahsisleri yapıldığında yüzde 10'unu ödeyecekler, geri kalanını 9 yılda eşit taksitte ödeyecekler.

ARSADA SABİT OLACAK!

10 yılda ödenecek. Arsaların tahsisleri yapıldığında yüzde 10'unu ödeyecekler, geri kalanını 9 yılda eşit taksitte ödeyecekler. Arsada sabit taksit olacak.

3 bölgede arsa fiyatları ile ilgili çalışma yapıldı.  Ankara'da Gölbaşı. Burada arsa fiyatımız 157 bin 500 lira... Müstakilde ise 350 metrekare  280 bin lira. Yüzde 30 indirim var. Müşterek arsayı tavsiye ediyorum. Eve başvuracak kadar birikimi olmayan kişiler arsaya da başvuru yapabilir.

Burada gençlere arsa tahsis etme olasılığımız yüksek. İkisine başvuru olsun, sonra tercih yapsınlar. Arsada 10 yıl boyunca bir artış olmayacak.

AYNI HANEDEN EŞLER İŞ YERİ VE ARSA BAŞVURUSU YAPABİLİR Mİ?

Yapabilir. Ama bir tanesini alabilir.

ARSA ALMAYA HAK KAZANAN KİŞİ ARSAYI HEMEN SATABİLİR Mİ?

Hemen satamaz. Ödemesi bittikten sonra o kendi tercihine kalmış bir durum.

KURA TAKVİMİ NE ZAMAN OLACAK?

Önümüzdeki süreçte düzenleyip daha sonra vatandaşımızla paylaşacağız."

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 66
  • Baki Deniz 1 yıl önce Şikayet Et
    Mahalle içlerinde Hisseli olduğundan bir işe yaramayan çok parçalı miraslı yerleri değerlendirseydiniz gerçek bir hizmet yapmış olurdunuz.
    Cevapla
  • Kerim 1 yıl önce Şikayet Et
    miras olarak hisseli ev tapusu olan (tapu müstakil yada bagimsiz değil)konuta başvuru yapabilirmi
    Cevapla
  • Nejla 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet, yapabilirsiniz
    Cevapla
  • Mehmet Arslan 1 yıl önce Şikayet Et
    Yapılacak ev'in maliyeti ne olur acaba?
    Cevapla
  • Dede 1 yıl önce Şikayet Et
    Barış Beyefendi arsayı ev yapma şartıyla veriyorlar.
    Cevapla
  • Barış 1 yıl önce Şikayet Et
    Arsayı buldunda evimi düşünüyon sizin hhakkınızdn gelinmez
    Cevapla
  • Arslan 1 yıl önce Şikayet Et
    Anlamadığım birşey var ben arsa başvurusu yaptım çıktı ödemeye başladım borcu bitene kadar bişey yapmadım öyle oluyor mu yoksa illa konut yapmam mı gerekiyor?...
    Cevapla
  • Düşünür 1 yıl önce Şikayet Et
    Konutu hemen yapmalisin
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    2 yıl içinde kaba inşaatın bitirilmesi gerekli diye biliyorum
    Cevapla
  • Srdr 1 yıl önce Şikayet Et
    Her yerde yazıyor arkadaşım. İlk etapta belli sürede temeli atacaksın iki yıl sonunda belli bir bölümü bitecek , hemen arsayı alıp satma planına düştünüz değil mi
    Cevapla
  • Mustafa kartal 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir yida su basma ikinci yılında evi bitirmen gerekiyor bildiğim kadarıyla
    Cevapla
  • Bir garip 1 yıl önce Şikayet Et
    İki yıl içerisinde kaba inşaatı halletmek zorundasınız..eğer yapmazsanız yüzde on ödediğiniz pesinat yanar...sadece ödediğiniz diğer parayı alabilirsiniz
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunun cevabını ayrıntılı şekilde Toki nin İnternet sayfasında bulabilirsiniz.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Üniversiteyi bu sene bitirmiş bir gençin haliyle ikameti okuduğu şehirdeydi. Mezun olup bu sene memlekete döndü. Başvurularda bir sene ikamet şartı aranıyordu. Bir sene ikamet şartına takılırmı? Bilgisi olanlar varmı.
    Cevapla
  • Ergin 1 yıl önce Şikayet Et
    Memleket olarak bahsettiğiniz il,nüfusa kayıtlı olduğu il ise başvurabilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle