Çiğ süte zam geliyor! Üretici memnun olmadı

Ulusal Süt Konseyi, çiğ inek sütü tavsiye satış fiyatını 7,5 liradan 8,5 liraya yükseltti. Yeni fiyatlar cuma gününden itibaren geçerli olacak.

Çiğ süte zam geliyor! Üretici memnun olmadı
Çiğ süte zam geliyor! Üretici memnun olmadı
GİRİŞ 12.10.2022 12:29 GÜNCELLEME 12.10.2022 12:29
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Çiğ süte zam geliyor.

Ulusal Süt Konseyi (USK), çiğ sütte tavsiye edilen fiyatın cumadan itibaren yüzde 13,3 zamlanacağını duyurdu.

Konseyin internet sitesinde yer alan duyuruda, 14 Ekim Cuma'dan itibaren geçerli olmak üzere, yüzde 3,6 yağ ve yüzde 3,2 protein içeriğine sahip çiğ inek sütü tavsiye satış fiyatının üreticinin eline litre başına net 8,5 lira geçecek şekilde belirlenmesine oy çokluğu ile karar verildiği belirtildi. 

Çiğ süt tavsiye fiyatı 1 Ekim'de 5,70'den 7,5 TL'ye yükselmişti. 

Duyuruda, üretici tarafından karşılandığı takdirde, soğutma, nakliye ve diğer cari giderlerin üreticiye ilave olarak ödeneceği de kaydedildi.

BAKAN KİRİŞCİ'DEN ÇİĞ SÜT FİYATI AÇIKLAMASI

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Çiğ Süt Destek Primi ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Kirişci şu ifadeleri kullandı:

"Süt destekleme primi hariç üreticinin elinden çıktığı fiyatı Ulusal Süt Konseyi 8,5 TL olarak ilan etmiştir. Bakanlığımızca süt üreticilerinin ekim-kasım-aralık dönemi için litre başına 20 kuruş ödenmesi planlanan çiğ süt destek priminin 2,5 katına çıkarılarak 50 kuruşa yükseltilmiştir. Böylece üreticimizin eline Bakanlığımızca ödenecek olan çiğ süt destek primi ile birlikte litre başına en az 9 TL geçmiş olacaktır. Bunu da buradan duyuruyoruz. Hayırlı uğurlu olsun diyoruz"

ÜRETİCİ ZAMDAN MEMNUN OLMADI

Üreticilerin maliyetlerini fiyatlarına yansıtmalarının engellendiğini dile getiren TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, “Ulusal Süt Konseyi’ni talimatla yönlendiren Hazine ve Maliye Bakanlığı, hayvancılığı büyük bir krizin içerisine soktu. Üreticiyi perişan eden Süt Konseyi kapatılmalıdır” demişti.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 58
  • Emin akın 1 yıl önce Şikayet Et
    Süte ilave zam gelse ne olacak yem zamlandı bile ULUSAL SÜT KONSEYİ DEĞİL ULUSAL YEMKONSEYİ KOYSUNLAR ADINI
    Cevapla
  • Hüseyin altıntaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Para kazanmıyorsanız niye yapıyorsunuz.
    Cevapla
  • Volkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayatında çiftçilikten başka iş yapmamış ve yapamayacak insanlar var. Senin tavsiyene uyanlar ise tarlayı, öküzü, traktörü satıp şehire yerleşiyor.
    Cevapla
  • Okan Koçak 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu iş bakkal dükkanı değil ki yarın kapısına kilit vurasın,bırakmak istesen bile o inekleri satmak bı süreç.Ayrıca kışlık Kaba yemini koymuşsun hazırlık yapmışsın. Yani senin anlayacagın bu işin şarteli yokki yarın kapatalım.
    Cevapla
  • Hüseyin altıntaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede herkes tepeden tırnağa gangster olmuş.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Boş konuşuyorsunuz
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlet size 50.000 tl maaş verse siz niye az verdi dersiniz gözünüz doymaz kalkmış hayvancılık yapan insanlara laf ediyorsunuz inşaallah herkes bu işi bırakırda yurt dışından dolarla alırsınız
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Yem 90 TL den 350 TL oldu sen hiç hayvan baktınmı o kadar meraklıysan bir kaç hayvan al bak ozaman görürsün hayvancılık ı resmen bitirdi ler yemcilerin dokunulmazlıgıvar bu ülkede süt kurumunu süt fabrikaları nın sahipleri yönetiyor bakan da onlara çanak tutuyor süt üreticiden 7 TL ye alınıyor markette 30 TL nasıl bir karbu üstelik kıreması alındıkdan sonra ama süt üretimide biter bu ülkede sünni süt üretmeye çalışıyorlar onların amacıda bu yazıklar olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle