Fed Başkan Yardımcısı Brainard: Faiz artış hızı verilere bağlı

Fed Başkan Yardımcısı Brainard, faizlerin kısıtlayıcı seviyelerde kalacağını ve artış hızının verilere bağlı olacağını söyledi. Brainard, faiz artırımın yaratacağı ekonomik risklere de dikkat edileceğini belirtti.

Fed Başkan Yardımcısı Brainard: Faiz artış hızı verilere bağlı
Fed Başkan Yardımcısı Brainard: Faiz artış hızı verilere bağlı
GİRİŞ 11.10.2022 11:19 GÜNCELLEME 11.10.2022 11:19

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkan Yardımcısı Lael Brainard, merkez bankasının sıkı para politikasına devam edebileceğini belirtti.

Lael Brainard, merkez bankası yetkililerinin enflasyonu düşürmek için sıkı para politikası gerektiği konusunda net olduğunu ancak faiz artırımlarının hızının "verilere bağlı olacağını" söyledi.

Brainard, merkez bankasının ekonomi ile iç ve dış riskleri izlemeye devam edeceğini de söyledi.

Fed'in bugüne kadarki faiz artırımlarının ekonomiyi yavaşlatmaya başladığını, hatta beklenenden fazla bir yavaşlama olmuş olabileceğini belirten Brainard, politikada sıkılaştırmanın tam etkisinin ise uzun vadede hissedileceğini söyledi.

Brainard, Fed yetkililerinin, enflasyonla mücadele kapsamında diğer başlıca merkez bankalarının "benzer şekilde" faiz artırımlarına gitmelerinin bütünsel etkisini de izlemeleri gerektiğini ifade etti.

Brainard, "Enflasyonun aşağı geleceğine dair güven oluşana kadar para politikasının kısıtlayıcı kalacağı açık. Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) politika faizlerinin daha da yükseleceğini ifade etmişti. Asıl politika çizgisi verilere bağlı olacak" dedi.

KAYNAK: REUTERS
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.