Yerli patates çıktı fiyatlar yine düşmedi

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde yeni mahsul yazlık patates hasadının başlamasına rağmen fiyatların 10 TL’den aşağı düşmemesi vatandaşı hayal kırıklığına uğrattı.

Yerli patates çıktı fiyatlar yine düşmedi
Yerli patates çıktı fiyatlar yine düşmedi
GİRİŞ 25.08.2022 03:30 GÜNCELLEME 25.08.2022 03:30
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Önceki yıllarda zarar eden patates üreticilerinin yaklaşık yüzde 70’inin sözleşmeli ekim yaptığına dikkat çeken 29 yıllık patates üreticisi Fahrettin Demir, ”Tarımdaki girdi fiyatlarındaki büyük artışlar üzerine patates üreticisi zarar etmemek için son dönemlerde tüccarlarla anlaşarak sözleşmeli üretime yöneldi. Bu durum patates fiyatlarına olumsuz yansıdı. Şu anda marketlerde patates 10-12 TL’ den satılıyor. Bu yıl 30 dönüm alana patates ekimi yaptım ve yaklaşık 90 ton ürün bekliyorum. Kendi üretimim olan patatesi perakende 10 TL’den, toptan ise 7,5 TL’den veriyorum. Vatandaşlara tavsiyem kışın tüketecekleri patatesleri şimdiden alsınlar. Çünkü fiyatların ne olacağı belli değil” diye konuştu.

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 20
  • Yilmaz Yetioğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Cumhuriyet kurulalı beri Haller kanunu..diye bir söz ederler.. şimdi 30 -40 sene sonra çikacağı söyleniyor...
    Cevapla
  • Zafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Fırsatçılar , stokçuluğa zemin hazırlıyor.
    Cevapla
  • 542654 1 yıl önce Şikayet Et
    Yeni hal' den geldim patates fiyatlarını sordum 6-9 tl cevabını aldım. Tarlada patatesin fiyatının 6 tl olduğunu söylüyorlar. Depolarlar, daha sonra bizim patates para etmiyor diye ağlarlar.
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Sizin gözünüz aç. Değil 10 bin TL de olsa doymazsınız. Allah ıslah etsin sizi.
    Cevapla
  • Oğuz 1 yıl önce Şikayet Et
    Şuan nide nevşehir civarı da söküm yapıyor burda patates 4 ila 5 tl arası satılıyor marketler pazarcılara vara na kadar nasıl okadar fark oluyor anlamiyorum burdan alınan patates 5 tlye oldu sayalım işcilik nakliye giderleri 6 300 e yerine teslim oluyor marketler de tada pazaarda en fazla 7500 veye 8 tl arası satılmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle