Carrefour, Fransa’da enflasyonla mücadele için 100 üründe fiyat donduracak

Fransa’nın uluslararası market zinciri Carrefour, Fransız halkının Rusya-Ukrayna savaşıyla yükselen enflasyonla mücadele etmesine yardımcı olmak için 100 üründe “fiyat dondurma” kararı aldığını açıkladı.

Carrefour, Fransa’da enflasyonla mücadele için 100 üründe fiyat donduracak
Carrefour, Fransa’da enflasyonla mücadele için 100 üründe fiyat donduracak
GİRİŞ 22.08.2022 13:15 GÜNCELLEME 22.08.2022 13:15
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Fransız perakendeci Carrefour’den yapılan açıklamada, Fransa’da halkın başta enerji ve gıda fiyatlarıyla yükselen enflasyonla mücadele etmesine yardımcı olmak için gıda, sağlık ve giyim ürünleri dahil olmak üzere 100 ürünün fiyatlarını 30 Kasım’a kadar dondurulacağı belirtildi.

Carrefour’ın fiyatları dondurma kararı diğer Fransız şirketlerinin yüksek enflasyon nedeniyle fiyatlarda düşürme kararı almasından sonra gelmesi dikkati çekti.

Fransız petrol şirketi TotalEnergies, ülkede petrol istasyonlarında 1 Eylül'den yıl sonuna kadar akaryakıt fiyatlarını düşüreceğini duyurmuştu. Fransız konteyner nakliye şirketi CMA CGM de Asya'dan Fransa'ya konteyner nakliye ücretlerinde 750 avro indirim yapacağını açıklamıştı.

Rusya-Ukrayna savaşının etkisiyle fiyatları artan enerji ve gıda, Fransa'da enflasyonu son 40 yılın en yüksek seviyelerine taşımıştı.

Fransa Ulusal İstatistik ve Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü’nün (INSEE), verilerine göre, haziranda yüzde 5,8 olan yıllık enflasyon, temmuzda yüzde 6,1'e yükseldi.

Fransız market zinciri Leclerc de mayıs ayında en çok satın alınan 120 ürünün fiyatlarını geçen ay sonuna kadar dondurmuştu.

Carrefour’un söz konusu kararı, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un hükümeti yükselen fiyatları durdurmak için iş dünyasına daha fazlasını yapması yönünde baskısının ardından geldi.

KAYNAK:
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 2
  • serdar 1 yıl önce Şikayet Et
    bizde katlayarak zam yapar kesin adamlar ülkesini düşünüyor
    Cevapla
  • SMİH 1 yıl önce Şikayet Et
    türkiye de ne yapacaklar
    Cevapla