SUV araç sahipleri daha sosyal

SUV ve 4X4 araç sahipleri, yol gezileri, arazi keşif gezileri ve kamp tatilleri gibi sosyal etkinliklere daha çok katılıyor

SUV araç sahipleri daha sosyal
SUV araç sahipleri daha sosyal
GİRİŞ 01.08.2022 21:18 GÜNCELLEME 01.08.2022 21:20
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Dünyada otomobil tercihi hızla değişiyor. SUV araçlar tüm dünyada satış rekorları kırıyor. 2021'de dünyada SUV satışları yüzde 10 artarak 35 milyon adetin üzerine çıktı. Pazar payı ise yüzde 45 seviyesinde gerçekleşti. Bu tablo 2022'de devam ediyor. Lastik üreticisi ve teknoloji şirketi Continental'in markalarından General Tire'ın yeni araştırması SUV araçlara olan talebin neden arttığını ortaya koydu. Araştırmaya göre, yüksek sürüş pozisyonu, daha fazla depolama alanı ve olumsuz hava koşullarında güvenilirlik öne çıkıyor. Araştırmaya katılan 4x4 ve SUV sürücüsünün yaklaşık beşte biri, offroad kapasitesinden dolayı daha büyük araçları tercih ediyor. Araştırmaya katılan araç sürücülerinin yarısından fazlası, 4x4 veya SUV sahibi olduklarından bu yana yol gezileri, arazi keşif gezileri ve kamp tatilleri gibi sosyal etkinliklere beklentilerinin üzerinde katıldıklarını belirtiyor.

ARAZİ SÜRÜŞÜ

Araştırma, katılımcıların yarısının 4x4 veya SUV ile araziye çıktığını da ortaya çıkardı. Alışılagelmiş güzergâhların dışına çıkmaya cesaret eden sürücüler, yanlarına en çok ilk yardım çantası, yedek lastik ve iş lambası alıyorlar. Arazi sürüşü yapanların en sık karşılaştığı sorun olan lastik hasarı, kara yolundan çıkıldığında dayanıklı ve sağlam lastiklere olan ihtiyacın altını çiziyor. Sürücülerin yüzde 41'i arazide çamura saplanırken, yalnızca yüzde 12'si yanlarında bu durumdan kurtulmalarına yardımcı olacak bir kurtarma ekipmanı (recovery board) taşıyor.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 4
  • cahil 1 yıl önce Şikayet Et
    zate o yüzden suv araç alıyor olmasın
    Cevapla
  • Bahri 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben buna kisaca para var huzur var diyorum.
    Cevapla
  • zonguldaklı 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen
    Cevapla
  • Sedatt 1 yıl önce Şikayet Et
    Tuzu kurular
    Cevapla