Adana'da domatesin kilosu 2 liraya düştü

Adana'da tarla mahsullerinin bollaşmasıyla sebze fiyatları da düşmeye başladı. Domatesin kilosu 2 liraya, salatalık ise 4 liraya kadar düştü.

GİRİŞ 18.07.2022 03:14 GÜNCELLEME 18.07.2022 11:48
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Verimli topraklarıyla Türkiye’nin en erkenci sebze ve meyvelerinin hasat edildiği Adana’da örtü altı üretimin ardından bol miktarda çıkan tarla mahsulleri tüketiciyle buluşuyor.

Kurban Bayramı dolayısıyla halin kapalı olmasına rağmen pazardaki sebze fiyatlarının düşmesi vatandaşı da pazarcıyı da memnun etti. Merkez Seyhan ilçesi Hürriyet Mahallesi'nde kurulan pazarda domatesin kilosu 2 liraya kadar düştü.

Domatesin kilosu kalitesine göre 2-8 lira arasında değişiyor. Kilosu düşen salatalık 4, patlıcan 5 liradan satılıyor. Kavunun tanesi ise 5 liradan alıcı buluyor. En düşük fiyatlardan biri ise demeti 2 TL ile maydanoz oldu.

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 36
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu 2tl yazan domatesleri dışarı ülkeler almıyor 5kurus etmez hepsinin içi kurtlu lezzeti yok kart herkesin Allah belasını versin patates soğan biber felaketttt süt ürünleri bakliyat yumurta peynir yağ ekmek felaketttt
    Cevapla
  • d bakır 1 yıl önce Şikayet Et
    diyarbakirda 18 tl 20 tl arasi 2 tl kim diyorsa yalan atiyor
    Cevapla
  • talip 1 yıl önce Şikayet Et
    İstanbula nakliye çok pahalı :) 1 TL ye tarladan alınan domatesi 12 TL ye satıyorlar 1 TL kar edebiliyorlar, aradaki fark ise nakliye... YERSEN izahatları bu kansız soysuzların açıklamaları. Ama hükümet bu tür market, hal vb organizasyonlara müsadee ttiği için suçlu... Yıllar geçti iktidar partisi ama hala HAL yasasını çıkarmamışlar. NEDEN, Çünkü kendileri organizasyonun bir parçası...
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bu sivri domates ucuz olur pek tadi yok salcalik
    Cevapla
  • Ayaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Resimdeki petemek domates diyelim tarlada o fiyat getiren varsa istanbula getirsinler alalım olmaz mı var mı nakliye işini karşılayacak babayiğit
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle