Çiftçiyi dolu vurdu, 20 milyon TL zarar

Bursa’nın İnegöl ilçesinde kurban bayramının 1. günü yaşanan sağanak yağış ve dolu, ekili alanlarda toplam 20 milyon TL civarında hasara yol açtı.

GİRİŞ 15.07.2022 02:28 GÜNCELLEME 15.07.2022 12:25
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, 50 çiftçiye ait 1000 dönüm alanda dolu nedeniyle toplam 20 milyon TL zararın meydana geldiğini söyledi.

Zarar gören tarlaları inceledikten sonra açıklama yapan Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, "Bayramın 1. ve 2. günü oldukça fazla yağış oldu. Çiftçiler de bayram nedeniyle tarlalarına gitmediler. Bayramın ardından ise dolu hasarını gördüler. Süle, Turgutalp, Kayapınar mahallerinde şeftali, elma, armut, üzüm, ceviz ürünleri doludan zarar gördüler. Bu bir afat. 50 çiftçinin 1000 dönüm alandaki ürünlerinde toplam 20 milyon TL civarında zarar meydana geldi" dedi.

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayirlisi olsun gelen mala gelsin can sag olsun
    Cevapla
  • gariban çiftçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Birininizde geçmiş olsun deyin be arkadaş.ulan arkadaş ağzı okan konuşuyor.oda boş konuşuyor
    Cevapla
  • Guangzhou 1 yıl önce Şikayet Et
    Hiç kimse de demezki kendi kendimizi vurduk
    Cevapla
  • Emeklidur 1 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden dolu molu hiç yoktu.Çiftçi hiç zarar etmezdi.Ne olduysa bu son yıllarda olmağa başladı.Kıtlık kuraklık yokluk pahalılık..Sri Lanka'da 3 günlük ekmek kalmış.Hiç bir yere yağmur yağmıyor.Her yerde kar yok dolu var.Açlıktan gebereceğiz.Ama her şey pahalılanırsa birdenbire bolluk olacak.Parası olana her şey hoş.Gel keyfim gel.
    Cevapla
  • derinsu 1 yıl önce Şikayet Et
    fiyatların yukselmesi için bir sebep daha. don vurdu. dolu vurdu. sel vurdu. en cok da doviz vurdu. gelen vurdu giden vurdu... Allah yardim etsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle