Eskişehir pazarında şeftali pek talep görmüyor

Eskişehir pazarında kilosu 8 TL ile 15 TL arasında değişen şeftali vatandaştan pek de talep görmüyor.

GİRİŞ 14.07.2022 23:08 GÜNCELLEME 15.07.2022 12:34
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Eskişehir’de her hafta Perşembe günleri Akcami Mahallesi Malhatun Sokak üzerinde kurulan sokak pazarına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Taze meyve ve sebze ihtiyacını sokak pazarından karşılayan vatandaşlar, ürünleri yerinde görme ve seçme imkânı da buluyor.

Manav ve marketlerdeki fiyatlara göre daha ucuz olması nedeniyle vatandaşların pazarı tercih ettiğini dile getiren pazarcı esnafı, bazı ürünlerin ise talep görmediğini söyledi.

Pazarda nektarin ve şeftali satan esnaf Ali Yıldırım, kilosu 8 TL ile 15 TL arasında değişen şeftaliye vatandaşların pek talep göstermediğini belirtti. Eskişehir piyasasına şeftalinin Bursa’dan geldiğini aktaran Yıldırım, pazardaki fiyatların manav ve marketlerden daha ucuz olduğunu öne sürdü.

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 33
  • hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    8 tlye çürügünü vermiyorlar 15 tlden başlıyor yenecek soyu bende eskisehirde yasıyorum neredeymiş o paraya pahallı alamıyor insanlar
    Cevapla
  • cmhr2860 1 yıl önce Şikayet Et
    pazardan ürün almaya çekiniyorum ne kadar çürük varsa dolduruyorlar kavga etmekten uyarmaktan bıktım harama çok kötü alışmışız hak gibi görüyoruz herşeyi ucuz yada pahalı sonuçta sağlam ürün için para veriyoruz Pazar esnafının %80 böyle
    Cevapla
  • gariban ciftci 1 yıl önce Şikayet Et
    Yurtdışı sert ve lifli şeftali istedigi için mecburen yeni melez çeşitlere yöneldik.ic piyasa bitik olduğu için mecburen ihraçata yöneldik.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar haklı çürük meyve alacak kadar zengin değiliz
    Cevapla
  • emekçi 1 yıl önce Şikayet Et
    25 tl şeftali alamıyoruz,istanbul.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle