Açlık ve yoksullu sınırı açıklandı

Türk-İş'in Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması'nın sonucuna göre; gıda enflasyonu yüzde 117'yi aştı. Dört kişilik bir ailenin aylık gıda harcaması tutarı yani açlık sınırı 6 bin 391 liraya, yoksulluk sınırı da 20 bin 818 liraya çıktı.

GİRİŞ 28.06.2022 12:12 GÜNCELLEME 28.06.2022 14:36
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Türk-İş, açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasının 2022 haziran ayına ilişkin sonuçlarını yayımladı.

Araştırma verilerine göre, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 6 bin 391 TL olarak hesaplanırken, yoksulluk sınırı 20 bin 818 TL olarak kayıtlara geçti.

Haziranda bekar bir çalışanın "yaşama maliyeti" ise aylık 8 bin 313 TL'ye yükseldi.

Yoksulluk sınırı ilk kez 20 bin TL'yi aşarken, gıda fiyatlarındaki artış ise yıllık yüzde 117 seviyesinde gerçekleşti.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    6 bin gıda harcaması mı yoksa toplam giderler mi? Eğer sadece gıdaysa baya açlık çekiyorlarmış
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ağzına sağlık, çok kazanmak değil, parayı doğru yere, ihtiyaca kullanmak
    Cevapla
  • alparslan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne güzel bir bakış. İnsan ne kadar kanaatkar ise o derece varlıklı, ne kadar gönlü bol ve cömert ise o ölçüde zengindir. Bu yaklaşım miskinlik ve tembellik olarak görülebilir. Ancak elbette bu doğru değil. Anlaşılması gereken; her türlü çalışma ve gayret gösterildikten sonra nasipte olan rızka razı olmak onunla yetinmek, mutlu olabilmek hatta ihtiyacı olanlara ikram edebilmek ve paylaşabilmek.
    Cevapla
  • MASK 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir kağıt parçasının azlığı veya çokluğu ile ne fakir ne de zenginim çok ŞÜKÜR olanı yeter diye düşünüyorum o kağıt parçasını daha çok siyasetçiler ve yalakalarının yüzde doksan dan fazlası düşünsün aç kalırsa onlar aç kalır
    Cevapla
  • vatan sevdalısı 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok şükür yaşıyorum nefes alıyorum. Rabbime ibadet edip nefes alıyorum eveç açız yoksuluz çünkü 6391 tl aylık para kazanamıyorum. Ancak şükür ediyorum. Ediyorum ki. Milet vekili daha fazla çalsın. Daha fazla teröre destek versin. Daha fazla yolsuzluk yapsın. 30 bin tl maaş alsın varana ihanet etsin asker polis öldğrene destek versin allah bunların hakkını sorsun inşallah bunlara hiç bir millet dayanmaz ve çekmez. Biz onurlu türk öilleti çekiyor katlanıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle