Vatan Bilgisayar, Teknosa ve Media Markt'a soruşturma

Rekabet Kurulu, Vatan Bilgisayar, Teknosa ve Media Markt Türkiye hakkında rekabete aykırı hareket ettiği gerekçesiyle söz konusu firmalara soruşturma açılmasına karar verdi.

Vatan Bilgisayar, Teknosa ve Media Markt'a soruşturma
Vatan Bilgisayar, Teknosa ve Media Markt'a soruşturma
GİRİŞ 16.06.2022 19:43 GÜNCELLEME 16.06.2022 20:04
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Rekabet Kurulu, Vatan Bilgisayar Sanayi ve Ticaret A.Ş., Teknosa İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi ve Media Markt Turkey Ticaret Limited Şirketi'nin, rekabete hassas veriler hakkında bilgi takasında bulunduğu gerekçesi ve Sunny Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin söz konusu firmalar ile dolaylı bilgi değişimine aracılık ettiği gerekçesiyle rekabete aykırı hareket ettiği iddialarına yönelik yürüttüğü ön araştırmaları karara bağladı. Rekabet Kurulu, ön araştırmalarda elde edilen bilgi ve belgeleri bulguları ciddi ve yeterli bularak söz konusu 4 firmaya soruşturma açma kararı aldı.

 

KAYNAK: İHA
Yahya Gür Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Yahya Gür
YORUMLAR 13
  • Hayal bu ya 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir de inş bu kadar fahiş fiyattan internet, telefon faturasına resmen haraç baglayan gsm şirketlerine el atarsiniz. Asıl kan emici onlar. Onlar da kendi atalarinda anlaşmalı, tabi onlara kimse dokunamaz
    Cevapla
  • Canufuk 1 yıl önce Şikayet Et
    Açın Bi kanun okuyun mağazadan görerek ve beğenerek aldığın hiç bir ürünün (ayıplı değilse tabi) iade alma zorunluluğu yoktur. Kafanıza göre milleti yönlendirip galeyana getirmeyin. Ha bende isterim keşke herşey sizin dediğiniz gibi olsun ama yok işte. Şu an ki kanunlar pekte tüketiciyi tam manasıyla koruduğu söylenemez.
    Cevapla
  • Ekrem 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben bu ülkede şunu anlamıyorum. İnsanlar hergün bilgisayar yada elektronik eşyalarını değiştirmiyor ki. Bırakın bu mağazaları. Önce mantar gibi çoğalan 3 harfli marketleri yola getirin. Adamlar istedikleri gibi at koşturuyor. Yıl sonu cirolarına bakın. Piyasayı ellerinde oynatıyorlar. Örneğin yıldız holding. Daha düne kadar askeriye kantinlerinde yasaklı olan bu firma, çikolata hsmmaddesini İsrail'den almaya başlayınca baş tacı oldu. Evet bunlar deli sorular ve düşünülmeli. Başkanın danışmanları ne iş yapar anlamıyorum. Başkan uyku uyumuyor bu ülke için dertleniyor onların hiç umrunda deği.
    Cevapla
  • Blabla 1 yıl önce Şikayet Et
    6052 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunda, mağaza-firmadan görerek satın alınan ürünlere cayma hakkı tanınmamıştır. Kanuna göre Mağazaların satmış oldukları ürünleri sebepsiz yere iade alma zorunlulukları yoktur.
    Cevapla
  • nitekim 1 yıl önce Şikayet Et
    bunlardan alışveriş yapan kaldı mı enteresan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle