BDDK'dan tüketici kredi vadeleri için yeni düzenleme

BDDK, tüketici kredilerinde genel vade sınırını 50 bin ila 100 bin lira arasında değişen tutarlar için 24 ay, 100 bin liranın üzerindeki tutarlar için 12 ay olarak belirledi.

BDDK'dan tüketici kredi vadeleri için yeni düzenleme
BDDK'dan tüketici kredi vadeleri için yeni düzenleme
GİRİŞ 09.06.2022 23:37 GÜNCELLEME 10.06.2022 00:23
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

BDDK, tüketici kredilerinde genel vade sınırını 50 bin ila 100 bin lira arasında değişen tutarlar için 24 ay, 100 bin liranın üzerindeki tutarlar için 12 ay olarak belirledi.

BDDK, ticari krediler başta olmak üzere selektif yaklaşımın iyileştirilmesi amacıyla kredilerin yatırım ve ihracat gibi üretken alanlara yönlendirilmesi için adımlar atacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca ekonomide atılacak yeni adımlar kapsamında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (BDDK) kritik bir açıklama geldi.

BDDK, tüketici kredilerinde genel vade sınırını 50 bin ila 100 bin lira arasında değişen tutarlar için 24 ay, 100 bin liranın üzerindeki tutarlar için 12 ay olarak belirledi. Ayrıca kredi kartları için asgari ödeme tutarlarında da değişikliğe gidildi.

Ekonomide yeni adımların atılacağını duyuran Hazine Ve Maliye Bakanlığı'nın ardından Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan da (BDDK) yeni bir hamle geldi. BDDK internet sitesinden yapılan açıklama şöyle: 

Bugün (09.06.2022) Hazine ve Maliye Bakanlığı resmi hesabından yayınlanan basın açıklamasında yer alan adımlar kapsamında; Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kuruluşunun bugün almış olduğu 10222 sayılı Kararı ile;

-Tüketici kredilerine ilişkin genel vade sınırının, Kredi tutarı elli bin Türk Lirasının üzerinde yüz bin Türk Lirasının altında olan krediler için 24 ay, yüz bin Türk Lirasının üzerinde olan krediler için 12 ay olarak belirlenmesine,

-Limiti yirmi beş bin Türk Lirasının altında olan kredi kartları için asgari ödeme tutarının dönem borcunun yüzde yirmisi; limiti yirmi beş bin Türk Lirasının üstünde olan kredi kartları için asgari ödeme tutarının dönem borcunun yüzde kırkı olarak belirlenmesine, karar verilmiştir.
Öte yandan, devam etmekte olan çalışmalar kapsamında ise;

-Konut kredilerinde kredi değer oranının tutar bazlı farklılaştırılması,

-Ticari krediler başta olmak üzere selektif yaklaşımın iyileştirilmesi amacıyla kredilerin yatırım ve ihracat gibi üretken alanlara yönlendirilmesi,

-Yurt dışı yerleşiklerle türev işlem gerçekleştiren tüzel kişilere kullandırılacak kredilerin risk ağırlığının artırılması,

-Yurt dışı yerleşiklere tahsisli swap imkanının getirilmesi hususlarında gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır.

 

Yahya Gür Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Yahya Gür
YORUMLAR 34
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Tez zamanda secim olur inşallahhh yaptıkları kurtarsın bunları
    Cevapla
  • sudoku55 1 yıl önce Şikayet Et
    faiz haram, almayaydın etmeyeydin diyen boş kafalar; git öz kardeşinden borç iste bakayım, çocuğun okul masrafı, hanımın diş tedavisi, evin damının tamiri, mutfak masrafı, bu ay açığım var diye bir borç iste bakim sana nasıl bir hareket çekiyor. boş boş konuşmayın. insan olaydınızda infak ayetlerini dinleyeydiniz bu hale gelmeseydi ülke. doymaz aymazlar
    Cevapla
  • Diyelimki aldık 1 yıl önce Şikayet Et
    50 bin lirayı 24 ayda nasıl ödeyecek hangi oranla? taksit tutarı 3000 tl den aşağı olmaz tahminim. Zaten millet bunalımda siz vadeleri düşürüyorsunuz ne iş yaptığınız belli değil.
    Cevapla
  • Onur 1 yıl önce Şikayet Et
    Geç kalınmış ancak doğru bir karar. İhracata yönelik kredi kullanımını teşvik etmek çok isabetli olacak.
    Cevapla
  • Ahmet turan 1 yıl önce Şikayet Et
    temelli 3 ay yapaydınız borçları zamana yaymak varken neden sıkılaştırdınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle