Dolar, altın ve euroda son durum (Yeni ekonomi kararları açıklandı)

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın dün akşam saatlerinde ekonomiye ilişkin adımlar atılacağını duyurmasının ardından 17.25 seviyelerinden 16.80 seviyelerine kadar düşen Dolar/TL, beklenen açıklamanın ardından yeniden 17'nin üstüne yükseldi.

GİRİŞ 10.06.2022 07:54 GÜNCELLEME 10.06.2022 09:56
Bu Habere 285 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, başta enflasyon ve döviz olmak üzere ekonomide yeni adımlar atılacağını belirtmişti. Bakan Nebati'nin açıklamasıyla birlikte, dolarda bir gerileme yaşandı.

6 maddede yeni ekonomi kararları6 maddede yeni ekonomi kararları

KARAR SONRASI DÜŞEN DOLAR KURU YENİDEN YÜKSELİŞE GEÇTİ 

Söz konusu gelişmenin ardından gün içerisinde 17.25 seviyelerini gören Dolar/TL kuru 16.80 seviyelerine kadar gerilemişti. Benzer şekilde euro ve altında da düşüş yaşanmıştı. 

Ancak yeni güne 17.26 liradan başlayan Dolar/TL kuru saat 09.30 itibarıyla 17.05 liradan işlem görüyor.

Euro 18.12, gram altın ise 1010 TL'den işlem görüyor.

YENİ EKONOMİK PAKETTE AÇIKLANAN KARARLAR

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türk lirası cinsi varlıkların teşvik edilmesi amacıyla Gelire Endeksli Senet GES) ihraç edileceğini açıkladı. Senetler, 3 ayda bir kupon getirili, asgari getiri garantisi ile getiri oranı ve vade yapısı ihraç duyurusunda ilan edilecek şekilde duyuruldu. Gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi talep toplama işlemlerinin ise 15 Haziran'da başlayacağı belirtildi.

BDDK, tüketici kredilerinde genel vade sınırını 50 bin ila 100 bin lira arasında değişen tutarlar için 24 ay, 100 bin liranın üzerindeki tutarlar için 12 ay olarak belirledi.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), yurt içinde gerçekleştirilen halka arzlarda SPK tarafından tahsil edilen ücretlerde indirime gidildiğini duyurdu.

KAYNAK: HABER7
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 285
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Dolara ve altına müdahele edilmeli bunların yüksek olması hayat pahalılığını artırıyor.Lütfen artık bu dolara ve altına müdahale edin.
    Cevapla
  • Halkk 1 yıl önce Şikayet Et
    Kur garantili yap işlet devret modeliyle dolara çanak tutan kim.devletin kendisi tl ya güvenmiyor
    Cevapla
  • erbat 1 yıl önce Şikayet Et
    dolarin eronun dusmesini bekliyen arkadaslar cok beklersiniz eskiden turkiyede avrupaya göre her sey uygundu bugun sanayici asiri derecede fiyatlari yuksetdi bugun ihracatin %60 si avrupaya yapiliyor ero bugün 10 liraya dussun avrupaya mal satisini unutun
    Cevapla
  • Realite 1 yıl önce Şikayet Et
    Dolar şayet bir ülkenin para birimini 5 er kat ve üzeri zorluyorsa o ülkede dolara veya herhangibir yabancı para birimine talebi azaltmak için faiz arttırımına gidilir.Inatla nas var faiz 15 lerde gidilirse bu dolar tek tek çıkmaz kat kat çıkar. Tl de kalan tüccarın elindeki para pul erir zaten eridi 3 de 1 e düştü. Kalanda gider.Tabiki faiz haram ancak 14 faizle 90 faiz arasındaki fark sadece bankaların ve referansli sirket ve holdinglerin daha az kâr etmesidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle