Son dakika haberi: ASO'dan asgari ücrete zam sinyali

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, asgari ücret zammının enflasyon karşısında eridiğini belirterek, "İnsanları aç bırakamazsınız. Ara zam için yasa çıkmasa da şirketlerimiz telafi zammını bir şekilde yapacaktır" dedi.

GİRİŞ 29.03.2022 09:12 GÜNCELLEME 29.03.2022 10:44
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Savaşın patlat vermesiyle petrol ve temel gıda hammaddelerinin tedarikinin sıkıntıya düşmesi sonrası Türkiye'de fiyatlarda artışlar oldu.

Zamların da arka arkaya yapılmasıyla asgeri ücrette "ara zam" formülü gündeme gelirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen MHP milletvekili Saffet Sancaklı, asgari ücrete ve emekli aylıklarına temmuz ayında zam geleceğini söyledi.

Erdoğan da NATO Zirvesi sonrası dönüş yolunda uçakta gazetecilere asgari ücret ile ilgili yaptığı açıklamada, "Yapılacak görüşmeler neticesinde, yıl ortasında değerlendirme gerektiğinde kesinlikle vatandaşımızdan, işçimizden böyle bir şeyi esirgemeyiz" demişti.

MHP'li Saffet Sancaklı, 'Erdoğan ile görüştüm' deyip asgari ücret zammı için tarih verdiMHP'li Saffet Sancaklı, 'Erdoğan ile görüştüm' deyip asgari ücret zammı için tarih verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması: Vatandaşımızdan esirgemeyizCumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması: Vatandaşımızdan esirgemeyiz

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir

SANAYİCİLERDEN ZAM TALEBİNE DESTEK

Asgari ücretlilere yıl ortasında ek zam yapılması taleplerine sanayicilerden de destek geldi.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, asgari ücret zammının enflasyon karşısında eridiğini belirterek, "İnsanları aç bırakamazsınız. Ara zam için yasa çıkmasa da şirketlerimiz telafi zammını pandemide olduğu gibi bir şekilde yapacaktır" dedi.

Sözcü gazetesine konuşan Özdebir, "Çalışanlarımız ne kadar mutlu olursa, sorun ne kadar az olursa o kadar verimli olurlar. Hayat standartlarındaki erimenin mutlaka düzeltilmesi gerekir" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 55
  • Ruzgar ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Temmuzu beklemek şartmı ürünlere zam yapılırken temmuzmu bekleniyor
    Cevapla
  • bahadır 1 yıl önce Şikayet Et
    savaşı niye bahane ediyorsunuz zaten savaştan once her şey süt limandı savası bahane etmeyin
    Cevapla
  • Rıza 1 yıl önce Şikayet Et
    ara zam için yasa lafı çok komik olmuş. Ürettiğiniz ürünlere her gün zam yaparken yasa mı arıyorsunuz. DEVLET DENETİMLERİ artırıp karaborsacı/FIRSATÇI lara gerekli cezaları uygulamalı. İNŞAAT MALZEMELERİ SON 1 YILDA 3 KAT ARTTI. DEVLETTEN BİTMİ,Ş KONUTTAN ÖNCE HAMMADDE FİYATLARINA ÇEKİ DÜZEN VERMELERİNİ BEKLİYORUZ
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yüzde 500 zam sart
    Cevapla
  • Ahmedi 1 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen SSK primi artmasın, Sadece MAAŞLAR artsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle