MHP'li Saffet Sancaklı, 'Erdoğan ile görüştüm' deyip asgari ücret zammı için tarih verdi

Asgari ücrete ikinci zamla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştüğünü ifade eden MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, asgari ücrete ve emekli aylıklarına temmuz ayında zam geleceğini söyledi.

GİRİŞ 29.03.2022 00:37 GÜNCELLEME 29.03.2022 10:00
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Son günlerde asgari ücrete ikinci zam yapılacağı bilgisi kulislerde dolaşırken önce AK Partili isimlerin sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın olumlu sinyaller vermesi bu iddiaları iyice güçlendirdi.

Kocaeli Gazetesi'nden Serhat Güneş'in haberine göre, MHP Kocaeli Milletvekili Sancaklı, partililerle buluşmasındaki konuşmasında hem emekli aylıklarına hem de asgari ücrete zam geleceğini söyledi.

"TEMMUZ AYINDA ZAM GELECEK"

Asgari ücretle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'la konuştuğunu söyleyen Sancaklı, "İnşallah Temmuz ayı ile birlikte asgari ücretten tutun da emeklilerimize kadar birçok çalışan ve emeklilerimizin maaşlarına zam yapılacak. Çiftçilerimizin kredilerinde kolaylık sağlanacak. Halkımızın yanında olmaya devam edecek olan Cumhur İttifakı bunu her alanda göstermeye devam edecektir. Sayın Cumhurbaşkanımız 15 gün önce imzaladığı kararname ile çiftçilerimizin borçlarının yüzde 75'ini devletimizin ödeyeceğini ilan etti. Temmuz ayında da maaşlara zam gelecektir" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN SİNYALİ VERMİŞTİ

Asgari ücrete yeni zam için Erdoğan, Brüksel dönüşü uçakta gazetecilere, "Sendikalarla görüşmeler neticesinde yıl ortasında böyle bir değerlendirme gerektiğinde kesinlikle vatandaşımızdan, işçimizden esirgemeyiz" diye konuşmuştu.

YORUMLAR 48
  • ismail 1 yıl önce Şikayet Et
    memurum keşke yabancı ülkeye kaçak gitseydım 6700 maaş alıom ev kirası 2500 elekt,irik 600 su 250 dogalgaz 1400 hadi hesapla daha yeme içme yol masrafı giyim yazmadım bile hangi yaşam tarzından bahsediyosun tel faturası internetide yazmadık ilaç vs...
    Cevapla
  • Dhdjf 1 yıl önce Şikayet Et
    Fabrika mi isletiyon oha
    Cevapla
  • Serkan 1 yıl önce Şikayet Et
    4500 alıyorum birde konuşuyorsun benim aldığım maaşı alsan ne yapacaksın birde memurum diyorsun ben işçiyim.
    Cevapla
  • merve 1 yıl önce Şikayet Et
    zam yapmayın, enflasyonu düşürün, alım gücünü arttırın gerisi zaten olur, işçiyi kazanıyım derken, esnafı karşınıza alacaksınız ve dışarıda hep işsiz ama reyi olan vatandaşlarla dolacak....
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sendika gibi tuvalet kağıdına gerek yok herşey belli yapılması gereken direk yapılmalı
    Cevapla
  • ASGARİ80 1 yıl önce Şikayet Et
    neden temmuz ayı bekleniyor,dolar çıkınca iğneden ipliğe hemen zam yapıyorsunuz,akar yakıta 10 defa zam yaptınız,asgari ücret neden bekletiliyor.
    Cevapla
  • ccc 1 yıl önce Şikayet Et
    aman aman zam falan istemiyoruz 4250 oldu diye nara attınız 1 ay içinde geçmiş ücretden daha fakir hale düştük
    Cevapla
  • Xxx 1 yıl önce Şikayet Et
    Sana verirlerse sen alma
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle