Son dakika: Milyonların gözü kulağı bu haberde! 3600 ek gösterge için kritik toplantı

3600 ek gösterge düzenlemesi için ikinci toplantı bugün yapılacak. İlk toplantıda teknik çalışmaları tamamlanan düzenleme ile ilgili ikinci toplantıda talepler dinlenecek, ayrıntılar değerlendirilecek.

Son dakika: Milyonların gözü kulağı bu haberde! 3600 ek gösterge için kritik toplantı
Son dakika: Milyonların gözü kulağı bu haberde! 3600 ek gösterge için kritik toplantı
GİRİŞ 16.03.2022 17:05 GÜNCELLEME 16.03.2022 17:05
Bu Habere 197 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Milyonlarca memur ve memur emeklisini yakından ilgilendiren 3600 ek gösterge düzenlemesine yönelik çalışmalar sürüyor. Düzenlemeyle ilgili ikinci toplantıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Memur-Sen'den 11 sendika temsilcisiyle bir araya geldi.

Rusya'dan son dakika 'Türkiye' açıklaması!Rusya'dan son dakika 'Türkiye' açıklaması!

Türkiye'nin girişimleri sonuç verdi, BM kararı ilan etti!Türkiye'nin girişimleri sonuç verdi, BM kararı ilan etti!

Düzenleme polis, hemşire, din görevlileri dahil birçok meslek grubunu kapsayacak. Belli bir takvim içerisinde devam edecek görüşmelerde sosyal taraflar taleplerini ilettti. Öneriler değerlendirilecek, çalışmalar masaya yatırıldı.

3600 ek göstergede önemli gelişme: 2700 TL zamlanacak3600 ek göstergede önemli gelişme: 2700 TL zamlanacak

Dünyaca ünlü sanatçıdan Erdoğan sözleri: Çabasına hayranım!Dünyaca ünlü sanatçıdan Erdoğan sözleri: Çabasına hayranım!

Fransa'dan bomba itiraf! Olası bir savaşta mühimmat 3-4 günde tükenirFransa'dan bomba itiraf! 'Olası bir savaşta 3-4 günde tükeniriz'

MEMUR MAAŞLARINA VE EMEKLİ İKRAMİYELERİNE ETKİ EDECEK

Düzenleme ile memurların ekonomik iyileşmesine, sosyal refahına katkıda bulunulması amaçlanıyor.

3600 ek gösterge memur maaşlarına, emekli aylıklarına ve emekli ikramiyelerine etki edecek.

Bu yıl içinde hayata geçirilmesi hedeflenen düzenleme hakkında ilk toplantı 16 Şubat'ta yapılmıştı. 

TOPLANTI SONRASI MEMUR-SEN'DEN İLK AÇIKLAMA

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında düzenlenen 3600 Ek Gösterge Komisyonu'nun ikinci toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Komisyon toplantısının basına kapalı olarak yaklaşık 1,5 saat sürdüğünü belirten Yalçın, şu bilgileri paylaştı:

"Toplantıda, ek gösterge düzenlemesinin çerçevesine dair teknik tartışmalar yapıldı. Bizim temel yaklaşımımız sadece dört meslek grubu için 3600 ek gösterge yerine, tüm kamuyu içerisine alan 3600 ek gösterge ve ek göstergelerin düzenlenmesi şeklindedir."

ÜÇÜNCÜ TOPLANTI 10 MAYIS'TA

Toplantıda, tüm kamu çalışanlarının içerisinde yer aldığı adaletli bir düzenleme konusundaki taleplerini dile getirdiklerini aktaran Yalçın, şunları kaydetti:

"Kamudaki personel rejimi içerisinde ek gösterge sistematiğini dikkate alarak, tüm kamu çalışanlarının içerisinde kendisini bulacağı bir çerçevede, tazminat yansıtma oranlarını da alarak emekli aylığı ve emekli ikramiyelerine dokunacak şekilde bir memnuniyet üretilmesini kamu tarafıyla paylaştık. Bu anlamda kamu tarafının bir taslak çalışmasının olduğunu gördük. Bu taslak bizimle paylaşılmadı, bunun yerine bizim hizmet bazlı yaklaşımımız alınmak istendi."

Bundan sonraki süreçte 10 Mayıs'ta üçüncü kez bir araya geleceklerini aktaran Yalçın, "10 Mayıs'a kadar Konfederasyonumuzun mutfağıyla Çalışma Genel Müdürlüğü görüşerek iş belli bir yere kadar taşınacak. Çalışma Genel Müdürlüğü, hizmet kollarımızın başkanlarını ve teknik ekiplerini dinleyerek, herhangi bir boşluk olmaması için süreç yönetimi yapacak." değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 197
  • Wanli 2 yıl önce Şikayet Et
    Neyin çalışması bu kardeşim 2 yıllık meZunlar 3000 e ,4 yilliklar 3600 e yükselecek ..ve sıkıntı çıkmaması için emekli adayları hizmet yıllarına göre kademeli olarak emekliye ayrılacak..bu kadar ..bunu yapmak çok mu zor?
    Cevapla
  • Halil 2 yıl önce Şikayet Et
    2200 ile 3000 gösterge arasında bir fark yok iki toplumlara da 3600 ek gösterge verilmeli
    Cevapla
  • demir 2 yıl önce Şikayet Et
    eyt ne olacak???
    Cevapla
  • ... A... 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünya da hiç bir emeğin karşılığı yoktur sadece ayırdığı zamanın az çok bedelini alır şunu sakın unutma sen sadece dalakla böbrek ile uğraşırsın ama imam-hatip arkadaşlar kürsüde vaaz ve nasihat mihrapta peygamberlik makamı mimberde ise devlet başkanını temsil eder dışarıda ise yeri gelir psikolog yeri gelir dert ortağı yeri gelir hayat öğretmeni olur kardeşim vatan için millet için devlet için hakkıyla yapılan her iş kutsaldır lakin benim için gerçekten din adamlığı yapanlar her kutsallık bir tık daha fazla kutsaldır neden ezan sesi ile geldik sela sesi ile gideceğiz kuranla yâd edileceğiz vesselam...
    Cevapla
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    sgk lı ile zorunuz ne peki,herkese var sgk lıya yok.
    Cevapla
  • Hyt 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu konu yılan hikayesine döndü resmen., verilecekse herkese verilmeyecekse kimseye verilmesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle