Tarım ve Orman Bakanlığı’na 1.2 milyon Euro hibe desteği!

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yürüteceği Tarımda Ekonomik Fırsatların Desteklenmesi Projesi kapsamında Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) 1 milyon 259 bin Euro hibe sağlayacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı’na 1.2 milyon Euro hibe desteği!
Tarım ve Orman Bakanlığı’na 1.2 milyon Euro hibe desteği!
GİRİŞ 28.02.2022 09:42 GÜNCELLEME 28.02.2022 09:42

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarafından Yürütülecek Olan “Tarımda Ekonomik Fırsatların Desteklenmesi” Projesi Kapsamında Geçici Koruma Altındaki Suriyelilere Yönelik Olarak Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) ile 9 Şubat 2022 Tarihinde İmzalanan Hibe Sözleşmesi, 26 Şubat 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı.

Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu, 1.2 milyon Euro sağlayacak

Türkiye Cumhuriyeti adına Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın imza koyduğu Hibe Sözleşmesi’nde, Uygulayıcı Kuruluş olarak Tarım ve Orman Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü yer aldı.

Sözleşmeye konu hibeyi, Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ), Federal Ekonomik İş birliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) adına ve hesabına sağlayacak.

Buna göre, GIZ, Proje yürütücüsü Tarım ve Orman Bakanlığı’na en fazla 1 milyon 259 bin 868 Euro 69 cent hibe sağlayacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, söz konusu hibeyi, Sözleşmede tutarlarıyla birlikte sıralanan kalemlerde gerçekleşen fiili maliyetler için kullanacak.

Hibe, 1 Ocak 2022 ile 31 Ocak 2023 arasındaki dönemde kullanılacak. GIZ, 31 Mart 2023 tarihinden sonraki kullanımları reddetme hakkına sahip olacak.

Projenin amacı

Hibe tarafından finanse edilen Tarımda Ekonomik Fırsatların Desteklenmesi (PEPA) Projesi’nin temel amacı; Gaziantep ve Adana tarım sektöründeki Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler (GKAS) ve ev sahibi topluluklar için mevcut tarımsal dijital Tarım ve Orman Bakanlığı veri tabanı ile entegre bir dijital modül aracılığıyla istihdamı teşvik etmek için teknik hedef odaklı eğitimler yoluyla tarımsal yeterlilik bakımından kapasitelerini artırarak, GKAS’ların sosyo-ekonomik entegrasyonunu kolaylaştırma ve yerel ekonomik istikrar ve büyümeye katkıda bulunmak olarak belirlendi.