Merkez Bankası rezervleri açıklandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri 11 Şubat haftasında 192 milyon dolar artarak 114 milyar 848 milyon dolara yükseldi.

GİRİŞ 17.02.2022 14:40 GÜNCELLEME 17.02.2022 15:09
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

TCMB tarafından Haftalık Para ve Banka İstatistikleri yayımlandı.

Buna göre, 11 Şubat itibarıyla Merkez Bankası brüt döviz rezervleri, 600 milyon dolar azalışla 75 milyar 116 milyon dolara geriledi. Brüt döviz rezervleri, 4 Şubat'ta 75 milyar 716 milyon dolar seviyesindeydi.

Söz konusu dönemde altın rezervleri, 793 milyon dolar artarak 38 milyar 939 milyon dolardan 39 milyar 732 milyon dolara çıktı.

Böylece Merkez Bankası'nın toplam rezervleri, 11 Şubat haftasında bir önceki haftaya kıyasla 192 milyon dolar artarak 114 milyar 656 milyon dolardan 114 milyar 848 milyon dolara ulaştı.

Merkez Bankası rezervleri

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • Salih 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada en az borcu olan ülke türkiye cogunun dünyadan haberi yok mal cok
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    He o mal benim. Çok borcu olanın aldığı borcu hangi faiz oranıyla ödediğine bak, sonra bizim az borcu hangi faiz oranıyla ödediğimize bak bakalım. Bunu da boşver borcu milli gelire oranla bakalım Sen evdeki maaşın yüzde 90 ı borca ödesen, adamlar maaşının onda birini borca ödese ama onda biri senden çoksa hanginiz rahattır? Kim öğretiyor böye hesapları size. Bırakın siyasi teşkilatların masallarını ülkende ocak ayı enflasyonu yüzde 48 açıklanmış nası başka ülkelerle kaşılaştırıyorsun?
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Zaten hükümetimiz 20 yıldır altyapıya paraları harcadı. Şimdi batandaşa verme zamanı. Zaten yedi haramiler de gözünü bu paraya dikti. Öyle yağma yok. Reis İnşaAllah yeniden Başkan seçilecek.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın en az borçlu ülkeleinden birisi Türkiye. İnanmıyorsan araştır bak.
    Cevapla
  • Yavuz Özmen Almanya 2 yıl önce Şikayet Et
    Kurban olurum misafir kardeşim. Çok nadir bu cümleyi okudum. Her kanalda her yerde yazarım. Almanya 4 Kat trilyon faiz borcu, Fransanın daha az, Amerika 45, Rusya 250 milyar Türkiye 460 milyar olması lazım. Şimdi diyorlar, AMA LİMİTED ŞİRKET OLAN ALMANYANIN DEĞERİ VAR, VW MERCEDES VS.... İnsanlar almasında ozaman değerini görelim!!!!! Yok iPhone değeri 3 kat trilyon, insanlar almasında görelim değerini. Allaha emanet olun kardeşlerim, VATANIMIZA daha fazla arka çıkıp dik durma zamanı. Burdan Süleymancı (din) kardeşlerime de sesleniyorum. Cami ayırımı yapmayın, paralarınızı dışarda yaşayanlara vermeyin, sonunuz fetö olur. Vatansa hepimizin.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bişeyi de beğenin yaahu. Hep nuhalefet, hep muhalefet.
    Cevapla
  • pusula 2 yıl önce Şikayet Et
    swapları rezerv diye yutalım yani
    Cevapla
  • Burhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen önce swap ne demek onu öğren ondan sonra yorum yaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle