Türkiye'deki emekli sayısı belli oldu

Geçen yıl 810 bin kişiye daha emekli aylığı bağlanmasıyla toplam emekli sayısı 13 milyon 644 bin oldu

Türkiye'deki emekli sayısı belli oldu
Türkiye'deki emekli sayısı belli oldu
GİRİŞ 30.01.2022 13:40 GÜNCELLEME 30.01.2022 13:40
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerine göre, 2021’de farklı statülerde (SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı) 810 bin kişi emekliliğe hak kazandı.

Bu rakamla geçen yıl sonu itibarıyla toplam emekli sayısı 13 milyon 644 bin 30 olurken, 2021'de emeklilere toplam 419 milyar 623 milyon 649 bin lira aylık ödemesi yapıldı.

Emeklilerin en çok olduğu iller sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Adana, Konya, Balıkesir, Kocaeli ve Mersin oldu.

Nüfusa göre en fazla emeklinin yaşadığı iller Zonguldak, Sinop, Bartın, Balıkesir, Edirne, Çanakkale, Kırklareli, Burdur, İzmir ve Rize olarak sıralandı.

Sosyal güvenlik sistemine katkı sağlayan sigortalı çalışanların, sistemden aylık alanların (emekliler, malullük veya ölüm aylığı alanlar) sayısına karşılık gelen aktif/pasif oranı 1,93 oldu.

Dünyada sosyal güvenlik kurumlarının gelir gider dengesini sağlayabilmesinde ideal oran sistemde 1 emekliye karşı 4 çalışan şeklindeyken, Türkiye'de 1 emekliye karşılık 2 çalışan bulunuyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 16
  • Ali güney 2 yıl önce Şikayet Et
    görün işte eskilerin yaptıklarını şimdi gençler çekiyor .ben 62 yaşında emekli olacam gocunmuyorum ama zoruma giden 40 yaşında emekli olanların maaşını ben ödeyecem yıllarca hakkımı helal etmiyorum emeklilik yaşını en az 65 yapsınlar. çünkü bu memleket bu gidişle batar. ama şu eyt lilere bakıyorum hepsi banane Devlet batarsa batsın ben yeterli emekli olayım kafasında . tamamda Devlet battımı sen nerden alacan maaşını .gidişat iyi değil Reis çok direndi eyt lilere ama olmadı çünkü eytli kim olursa olsun mantığı.
    Cevapla
  • Musti 2 yıl önce Şikayet Et
    5 milyon mülteciden vergi alınmıyor ve yardım ediliyor devlet batmıyorsa bu kadar emekli de devletimizi batırsmaz. Devletimiz güçlüdür. Emeklisine bakar
    Cevapla
  • Mehmed 2 yıl önce Şikayet Et
    Emeklilere ilave devlet yani bu millet, kadınlara ölene kadar babasından maaş bağlıyor. Kocasından alır, babasından alır, bir de emekliyse veya çalışıyorsa kendi maaşıyla beraber üç yerden maaş alır. Erkek çocuk 18 yaşına kadar, okuyorsa eğer en geç 25 yaşına kadar babasından maaş alabiliyor, kadınlarda da aynı şartlar geçerli olmalı.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Erken emekliliği bırakın 65 yaş iyidir esas çalışanın. Tazminat hakları devlet güvencesinde bir fonda garanti altına alınsı özel teşebbüste calışan lar madurlar patron battım dedimi işcinin bütün emeği gidiyor emeklilik sistemi almanyada böyle kimse madur olmuyor
    Cevapla
  • Sakarya-Fırat..... 2 yıl önce Şikayet Et
    İşte bu sebepten dolayı : EYT'ye VE Bayram ikramiyesine hayır / Devlet'i savunmak için harcansın Bayram ikramiyeleri.....
    Cevapla
  • Musti 2 yıl önce Şikayet Et
    Herkese para varda emekliye gelince mi para yok
    Cevapla
  • irfan 69 2 yıl önce Şikayet Et
    Demirelin attığı kazıklar 38 yaşında emekli ettikleri bu gün hala zarar veriyor hangi ülkede var böyle emeklilik o yaşta dmekli mecburen bir işte daha çalışıyor genciç yine işsiz nadıl hesap
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle