Doğalgaz desteği için başvuru tarihi belli oldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, doğalgaz desteği için başvuruların şubat ayının ikinci yarısında alınacağını, ödemelerin ise mart ayının ilk yarısında yapılabileceğini açıkladı.

GİRİŞ 11.01.2022 13:28 GÜNCELLEME 11.01.2022 14:07
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, "Vatandaşlarımıza yapılan kömür yardımlarının yeni yıl ile birlikte, altını şimdi çiziyorum, doğalgaz faturası desteği olarak da verilebileceğinin haberini sizlerle paylaşmak istiyorum" denilerek duyurulan doğal gaz yardımları ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı.

BAŞVURULAR ŞUBATTA BAŞLIYOR

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, doğal gaz desteğinin verilmeye başlanacağı tarih ile ilgili açıklama yaptı. Buna göre doğalgaz desteği için başvuruların şubat ayının ikinci yarısında alınacağı, ödemelerin ise mart ayının ilk yarısında yapılabileceği belirtildi.

Bakan Yanık, "Programımız hemen hemen şekillendi. Üzerinde çalışmamız gerekiyor. İnşallah mart ayı gibi vatandaşlarımıza ödemeleri gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Isınma yardımı yaptığımız bir grup var. Her yerde kömür kullanımı olmayabiliyor. Hem çevre temizliği açısından hem de vatandaşlara katkısı açısından doğal gaz desteğinde çalışıyoruz inşallah" dedi.

DOĞAL GAZ DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ''Sağladığımız kömür yardımı kadar doğal gaz desteği sağlamış olacağız. Evinde doğal gaz kullanıyorsa kota miktar olarak ona göre doğal gaz ücretine yardımcı olacağız. Normal şartlarda diğer sosyal yardım ödemelerinde PTT aracılığıyla ya da kart dağıtarak yardımda bulunduk. Burada fatura olduğu için ödeme noktalarıyla anlaşılır, faturayı biz mi yatırırız ya da biz mi vatandaşlara yatırırız daha netleşmedi. Ama biz bu hizmeti vatandaşımıza ulaştıracağız" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 17
  • kayserili 2 yıl önce Şikayet Et
    ben köyde yaşıyorum köyde yardım alanlar çaışanlardan daha zengin sadece kendi üstüne mal yaptırmıyorlar kapısında 500 bin tl lik motor olanda yardım alıyor 300 koyun olanda 50 sığırı olanda alıyor araştırma ve takip yapılmıyor yazık devletin malına gerçek ihtiyaç sahiplerine gitsin yardımlar.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Kış bitince yani
    Cevapla
  • Hüseyin 44 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben bir emekli olarak doğalgaz yardımı ihtiyaç sahiplerine vermesine karşı değilim. Fakat bu konuda uyanık olan vatandaşlarımız sayıları bir hayli çok. Örneğin mal varlıkları çok olmasına rağmen Resmiyete üzerlerine kayıt etmiyorlar. Maalesef bu konuda Belediyelerimiz ve muhtarlarımız Oy almak için sesini çıkarmıyorlar buda vebaldır günahtır. Vatandaşların vergisidir. Not : vatandaşların çoğu bu konuda şikayetçidirler.
    Cevapla
  • tek çare 2 yıl önce Şikayet Et
    geliri görükmeyen kendi adına mal kaydettirmeyen sözüm ona fakirleri iyi tespit edin. haksız yere her yardımı alan insafsızları tespit edin
    Cevapla
  • ziyacan 2 yıl önce Şikayet Et
    asgari ücretten aşağı maaş alan emeklilerede yapmanız gerek...şu an en mağduru onlar.maaşlı mağdurlar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle