Merkez Bankası'ndan yeni döviz ve altın adımı! Kapsam genişledi

Son dakika haberi: Yurt içinde yerleşik tüzel kişilerin döviz ve altın cinsindeki mevduat ve katılım fonları hesaplarını TL vadeli mevduat ve katılma hesaplarına dönüştürmesi durumunda TCMB'nin desteklerinden faydalanabileceği açıklandı.

GİRİŞ 11.01.2022 14:03 GÜNCELLEME 11.01.2022 14:03
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, yurt içi yerleşik tüzel kişilerin döviz ve altın cinsinden mevduat ve katılım fonlarının hesap sahibinin talebi üzerine Türk lirası vadeli hesaplara dönüşmesi halinde mevduat ve katılma hesabı sahiplerine destek sağlanmasına karar verildiğini duyurdu.

TÜRK LİRASI VADELİ HESAPLARA DÖNÜŞÜM DESTEĞİ

TCMB, bankacılık sistemindeki toplam mevduat/katılım fonu içinde Türk lirasının payının artırılarak finansal istikrarın desteklenmesi amacıyla yurt içi yerleşik gerçek kişilerin döviz ve altın mevduat ve katılım fonu hesaplarının Türk lirası vadeli hesaplara dönüşmesi halinde mevduat ve katılım fonu sahiplerine destek sağlandığını hatırlatarak, "Buna ek olarak, yurt içi yerleşik tüzel kişilerin döviz ve altın cinsinden mevduat hesapları ve katılım fonlarının vadeli Türk lirası mevduat ve katılma hesaplarına dönüşmesi halinde mevduat ve katılım fonu sahiplerine destek sağlanmasına karar verilmiştir" denildi.

YORUMLAR 89
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bankaların kiralık kasalarında 20 milyar dolar , 35 milyar euro, 3200 ton altın var, piyasa değeri : 3 Trilyon TL, piyasaya girse dolar 5 Türk Lirasına düşer, Devlet enerji şirketi kursun bütün halkımızı ortak etsin yeşil enerjiyede geçmiş oluruz. 200 milyon panelden oluşan devasa bir enerji kaynağı 60.000 MW gücünde Temiz enerji, panel başına 250 usd bozdurulacak, aylık bir kişi en fazla 10.000 TL kar elde edebilecek kadar alabilecek .Devletimiz 30 yıl boyunca halkımıza kar payı dağıtsın faizsiz, Faize bulaşmak istemeyen kardeşlerimde faydalanır. Büyük bir çağ başlatmış olursunuz ekonomide. Rusya ya Elektrik üretmek için yılda 16 milyar dolarımız Kömür, Doğalgaz alımı için gitmez.
    Cevapla
  • Sadık Ersöz 2 yıl önce Şikayet Et
    Hasan bey, bu kıymetli görüş ve projelerinizi CİMER vasıtası ile paylaşırsanız belki bir muhatap bulursunuz görüşündeyim. Yoksa buradaki bu fikirler havada kalabilir. Teşekkürler.
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Her vatandaşın görevi ülkesini sevip ülkesine yatırım yapmak ve ülkesi lehine yapması gereken ne varsa yapmaktır. Bunun dışında bencil bir şekilde hareket eder ülkemiz aleyhine işler yaparak bulunduğumuz gemiye bir delik açarsan kendini de kurtaramazsın.
    Cevapla
  • Emre aydın 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın devlet büyükleri artık faiz ve kar payı vesaıre bunları geçin devlet eliyle yapılacak büyük projeleri paylara bölerek vatandaşı ortak edin dış yatırımcı veya bır kaç işadamına vereceğinize halka açın halkın vereceği para ile yapın belirli bir sürede projenin kar tutarını katılımcılara ödeyin
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bankaların kiralık kasalarında 20 milyar dolar , 35 milyar euro, 3200 ton altın var, piyasa değeri : 3 Trilyon TL, piyasaya girse dolar 5 Türk Lirasına düşer, Devlet enerji şirketi kursun bütün halkımızı ortak etsin yeşil enerjiyede geçmiş oluruz. 200 milyon panelden oluşan devasa bir enerji kaynağı 60.000 MW gücünde Temiz enerji, panel başına 250 usd bozdurulacak, aylık bir kişi en fazla 10.000 TL kar elde edebilecek kadar alabilecek .Devletimiz 30 yıl boyunca halkımıza kar payı dağıtsın faizsiz, Faize bulaşmak istemeyen kardeşlerimde faydalanır. Büyük bir çağ başlatmış olursunuz ekonomide.
    Cevapla
  • serdar ilhan 2 yıl önce Şikayet Et
    faizsiz bankalarda katılım hesabı faiz değil kar payı veriyor. dolar almaktansa faizsiz bankalarda katılım hesabı açıp kar payı alınabilir. kay payı düşükse döviz karşılığını alacaksınız. henüz hangi faizsiz bankalardan yapılıyor bilemiyorum. zaten dolarım da yok altınım da. olanlar değerlendirebilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle