TCDD'den Doğu Afrika hamlesi

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü, Tanzanya Demir Yolu Şirketi (TRC) tarafından inşaatı tamamlanmak üzere olan Dar Es Salaam-Morogoro Demir Yolu Hattı'na, danışmanlık hizmeti vermek için talip oldu.

 TCDD'den Doğu Afrika hamlesi
TCDD'den Doğu Afrika hamlesi
GİRİŞ 14.10.2021 13:59 GÜNCELLEME 14.10.2021 14:53
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

AA muhabirinin, TCDD Genel Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, TCDD Genel Müdürlüğü, söz konusu demir yolu hattı için "Standart Ekipmanlı Demir Yolu Hattının İşletme ve Bakımına Yönelik İşletme ve Bakım Kapasitesi Geliştirme Danışmanlık Hizmetlerinin Sağlanması" işi kapsamında düzenlenecek ihaleye katıldı.

İhalenin kazanılması halinde TCDD, 165 yıllık bilgi birikimi ve alanında uzmanlaşmış insan kaynağıyla Dar Es Salaam-Morogoro Demir Yolu Hattı'nda işletmecilik ve danışmanlık hizmeti verecek.

1224 kilometrelik hat tamamlandığında, Uganda, Ruanda, Kongo Demokratik Cumhuriyeti ve Tanzanya birbirine bağlanacak, Doğu Afrika Hint Okyanusu'na açılacak.

İlk etapta 3 yıl sürecek danışmanlık ve kapasite inşası işi ihalesine yönelik olarak TCDD, TRC personelinin belirlenmesi, işletme öncesi, işletme ve devir teslim aşamasının nasıl yürütüleceğine dair metodoloji ve iş planı hazırladı.

TCDD daha önce de iki demir yolu kuruluşu arasındaki potansiyel iş birliği alanları ve tecrübe paylaşımı kapsamında demir yolu alanında eğitim/danışmanlık, hizmeti vermişti.

YORUMLAR 2
  • vahim 2 yıl önce Şikayet Et
    TCDD 10 yıldır meydana gelen ağır ölümlü kazalarla mı tecrübe kazanmış...Hızlı tren kazası tecrübesi bile var...
    Cevapla
  • nett 2 yıl önce Şikayet Et
    Hangi ülkede kaza yok ki. Almanya demiryolunda iyidir çok feci kazalar oldu orda da. Herşeye burun kıvırın durun bakalım. Kaza da bir tecrübe ve kazadan sonra gereken önlemleri hep aldılar, iyileştirmeleri yaptılar, kendi haline bırakmadılar sistemi geliştirdiler. Damdan düşme riski olan damdan düşene danışır.
    Cevapla