Erdoğan'dan son dakika faiz ve enflasyon açıklaması! 'Daha yukarı çıkması mümkün değil'

Başkan Erdoğan canlı yaında yaptığı son dakika açıklamasında "Bundan böyle enflasyonun daha yukarı çıkması mümkün değil. Faiz oranlarında da düşüşe geçiyoruz, yüksek faiz yok" dedi.

Erdoğan'dan son dakika faiz ve enflasyon açıklaması! 'Daha yukarı çıkması mümkün değil'
Erdoğan'dan son dakika faiz ve enflasyon açıklaması! 'Daha yukarı çıkması mümkün değil'
GİRİŞ 04.08.2021 23:28 GÜNCELLEME 04.08.2021 23:28
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Başkan Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklamalrı şu şekilde: 

Zamanında aldığımız tedbirlerle Türkiye ekonomisi büyüdü. Çin ile birlikte pozitif büyüme kaydeden iki ülkeden biri olduk. Güçlü yatırımlar, özel tüketim, dış talebin desteğiyle büyüme yüzde 7 seviyesine ulaştı.

İmalat sanayimizi ayakta tutmak için verdiğimiz destekler neticelerini veriyor. Sanayimiz rekorlarla koşarak daha da büyümeye teşvik ediyor. Beklenenin çok daha üzerinde bir büyümeyi öngörüyoruz.

Son dakika: Merkez Bankası faiz kararını açıkladıSon dakika: Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

"YÜZDE 7'NİN ÜZERİNDE BÜYÜMEYİ YAKALAYAĞIZ"

Ekonomideki öncü göstergelere baktığımızda büyüme eğilimin sürdüğünü görüyoruz. Çok açık ve net söylüyorum yüzde 7'nin üstünde büyümeyi yakalayacağız.

Başkan Erdoğan'dan son dakika faiz ve enflasyon açıklaması!

"AĞUSTOS AYI KIRILMA NOKTASI"

Enflasyon noktasında da Ağustos'u geride bıraktığımızda düşüşü göreceğiz. Şu anda bulunduğumuzun çok çok altında olur. Bunu da özellikle buradan sinyalini belli bir yerlere vermiş oluyorum.

Bundan böyle enflasyonun daha yukarı çıkması mümkün değil zira faiz oranlarında düşüşe geçiyoruz. Yüksek faiz bize yüksek enflasyonu getirecektir. Ağustos ayı kırılma noktasıdır. Artık biz düşük enflasyona inşallah geçeceğiz.

SON TOPLANTIDA ALINAN KARARLAR 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), haftalık gösterge repo faizinde piyasa beklentileri doğrultusunda değişikliğe gitmedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, politika faizini yüzde 19 olarak sabit tuttu.

TCMB Para Politikası Kurulu(PPK) toplantısının ardından yapılan açıklamaya göre, haftalık repo faizi yüzde 19,00 olarak kaldı. TCMB, önceki 3 toplantısında da beklentilere paralel olarak faizi sabit bırakmıştı.

YORUMLAR 69
  • mert 2 yıl önce Şikayet Et
    Agileri alsam dahil fişlermi hep alırım ve atmam. Senelik enflasyonun kaç olduğunu gözümüzün içine baka baka yalan söyleyenler utansın. Gıda enflasyonu çok fazla kendileri bi market alışverişine çıksın tavsiyem..
    Cevapla
  • ibrahim 2 yıl önce Şikayet Et
    elde avuçta birşey kalmıyor zaten kredi ile daha ne olsun..
    Cevapla
  • Ezilenler 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın cumhurbaşkanım işkurdan özel bir her hangi bir işyerine işe alınıyor insanlar sigorta yok sadece sağlıktan faydalanma var maaş ise asgari ücret bile değil evliyse ışı dahada zor
    Cevapla
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    sayın cumhurbaşkanımızdan bankalara kredi borcu olanlar için düşük faiz ve uzun vadeli yapılandırma bekliyoruz.2600 tl aylık alıyorum,1950 tl kredi borcu ödüyorum,insaf.bide kredi kartı eksreleri,ödemeler aksadıkça faiz yazıyor.kaç bankaya yapılandırma için gittim,taksit ve faizin daha az olması gerekeceği yerdeifaiz ve taksit ödediğimden yüksek çıktı,böyle yapılandırma mı olur.saçmalık.
    Cevapla
  • Fatm 2 yıl önce Şikayet Et
    Cok dogru kredi cekenler yapilandirma istiyoruz odeye cek gucumuz kalmadiac duruyoruz krediyi odemeye calisiyoruz cok zor
    Cevapla
  • İnşallah 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Reis, Allah yar ve yardımcın olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun. Allah sana sağlıklı sıhhatli hayırlı uzun ömürler versin İnşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle