Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3'ün özelliklerini ilk kez açıkladı

BAYKAR Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, TCG Anadolu'ya iniş gerçekleştirebilecek Bayraktar TB3 SİHA'nın özelliklerini ilk kez kamuoyuna açıkladı.

Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3'ün özelliklerini ilk kez açıkladı
Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3'ün özelliklerini ilk kez açıkladı
GİRİŞ 02.04.2021 11:20 GÜNCELLEME 02.04.2021 21:23
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Bayraktar TB3 Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ile ilgili olarak Selçuk Bayraktar tarafından yapılan açıklamada, "Bayraktar TB3 diye uçak gemisine inip/kalkan ve o sınıfta benzeri olmayan bir uçak geliştiriyoruz. Kanatları katlanıyor, uçak gemisine iniyor, 1200 kilogram civarında, daha ağır mühimmatlar taşıyabiliyor" ifadelerine yer verildi.

Yunan basını: Türkiye TCG Anadolu'yu SİHA'larla donatacak

DEMİR: YENİ SİHA'LAR TCG ANADOLU'YA KONUŞLANACAK

Konuyla ilgili olarak, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir tarafından geçtiğimiz haftalarda yapılan açıklamada, "TCG Anadolu'yu bir SİHA gemisine dönüştürecek çeşitli sabit kanatlı İHA projelerimiz var" ifadelerine yer verilmişti.

SavunamSanayiST.com ise söz konusu SİHA'nin Bayraktar TB3 olduğu bilgisini paylaşmıştı.

Son dakika haberi: SSB Başkanı Demir duyurdu: Türkiye'nin yeni vurucu gücü olacak

BAYRAKTAR TB3'TE HANGİ FÜZELER KULLANILACAK?

Bayraktar TB2 ile ANKA arasında bir konumda bulunacağı tahmin edilen Bayraktar TB3 için TCG Anadolu'da birtakım modifikasyon gerçekleştirecek.

Bu modifikasyonların sonucunda TCG Anadolu, BAYKAR Savunma üretimi Bayraktar TB3 için uçuş operasyonlarına hazır hale getirilecek.

Bayraktar TB3'ün, ROKETSAN tarafından geliştirilen L-UMTAS Anti-Tank Güdümlü Füze (ATGM) sistemini kullanabilecek kapasitede olacağı öngörülüyor.

SİHA, TEI üretimi milli bir motor kullanacak.

KAYNAK: SAVUNAMSANAYİST
YORUMLAR 21
  • AyYıldız 3 yıl önce Şikayet Et
    Yüce Allah'ım yar ve yardımcınız olsun. Dünyanın en büyük başarıları sizlerle olsun.Evleriniz huzur ve mutlulukla dolsun. (Haydi Türkiye'm ileri)
    Cevapla
  • Adım özgürlük 3 yıl önce Şikayet Et
    şükür Allahım.Bugünleri gördükiİnşallah çok daha müjdeli günleri görürüz. Diyorum ki Allahım 10 parça olsam.Bir parçam uçak mühendisi,biri,makine müh.biri elektrik-elektronik müh/bilgisayar müh/yazılım müh/elekt.haberleşme müh/ uzay haberleşm.....Bunların hepsınde bulunsam.Gelişmelerinde olsam.Ülkemin en iyi savunma alanında yer alsam gururla-onurla.Rabbim duygularımı yavrularıma ,oğluma yaşat.Bu yolda önünü aç.Yürü kulum dediğinden eyle.Selçuk kardeşimle el ele vererek nice güzel hizmetlerde beraber eyle.Hedef yüksek yer.Yükseklerde uçmak.Ülkem-milletim olarak daha yüksekler.Oku oğlum .Çık şuraya..daha yukarı..ha gayret.
    Cevapla
  • Nahit 3 yıl önce Şikayet Et
    Güçte kudrette Allah tandır. Rabbimizin izniyle bölgemizde zalim kalmayacak.
    Cevapla
  • Mst 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah sizleri başımızdan eksik etmesin. Hilafet nuru hepimizin üstüne doğsun.
    Cevapla
  • Kürşad Tigin 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun Allah işinizi rastgetirsin! Allahın izniyle sizlerin gayretiyle çok daha güçlü söz sahibi mazlumların kalesi güvencesi Türkiyeye ulaşcaz çok yakındır inşAllah,!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle