Son dakika haberi: SSB Başkanı Demir duyurdu: Türkiye'nin yeni vurucu gücü olacak

Son dakika haberi: Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Savunma sanayi projeleri hakkında bilgi veren Demir, "Gemilere inecek İHA çalışmalarımız var. TCG Anadolu gemisini bir İHA gemisine çevirmek istiyoruz. Bunun için TB2'yi geliştiriyoruz. Böylece denizlerde bir İHA vurucu gücümüz olacak" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 03.03.2021 12:26 GÜNCELLEME 03.03.2021 15:53
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi...Savunma Sanayii Başkanı Prof Dr. İsmail Demir, NTV'de soruları yanıtladı. ABD yaptırımlarının Türk savunma sanayisine büyük etkisi olmadığın belirten Demir, "Gemilere inecek İHA çalışmalarımız var. TCG Anadolu gemisini bir İHA gemisine çevirmek istiyoruz. Bunun için TB2'yi geliştiriyoruz. Böylece denizlerde bir İHA vurucu gücümüz olacak" dedi.

ABD'den Türkiye'ye TCG İstanbul ambargosu

Eğitimler başladı! İlk dersi Selçuk Bayraktar verdi

İsmail Demir'in açıklamalarından öne çıkanlar:

ORTADA HAKSIZLIK VAR, ABDR BUNU GİDERMELİ

ABD/S400 gerilimiyle ilgili şu açıklamalarda bulunan Demir, "Yaptırımların çok büyük bir etkisini görmedik. Savunma Sanayii'nde tam bağımsız olma konusunda kararlıyız. Hakkımızı hukuki yönden arayacağız, süreci takip ediyoruz. Ortada bir haksızlık var, ABD bunu gidermeli. Yaptırım dilinin Türkiye'yi etkilemeyeceğini söyledik. Bunların bizi herhangi bir milli kararımızdan vazgeçireceğini düşünüyorlarsa, yanlış yapıyorlar. " dedi.

Savunma sanayi yerli yazılımda atağa geçti

Türkiye'nin F-35 savaş uçağı programındaki haklarını korumak amacıyla ABD'de yapacağı girişimlere yönelik stratejik ve hukuki danışmanlık hizmeti almak için uluslararası hukuk şirketi Arnold&Porter ile anlaşma imzalamıştı. Konuyla ilgili görüşlerini bildiren Demir, "Bu meseleyi gündeme almamız ve çalışmamız yeni bir şey değil, bu bir adım, belli bir süre çalışmayı içerecek, bu sürecin peşinde olacağız. Her merci ve her seviye denenecektir, çıkmaza girerse uluslararası alana taşınması mümkün. Biz illaki geri dönelim modunda değiliz, ortada bir haksızlık var, bu haksızlığın giderilmesi gerektiğini söylüyoruz, bu sürecin sonucunu bekleyeceğiz" dedi.

SAVUNMA SANAYİ PROJELERİ HAKKINDA...

Savunma Sanayii Başkanı Prof Dr. İsmail Demir  konuşmasının devamında Sungur ve HİSAR A+'ların bu yıl teslimatlara başlayacağını söyledi.

Altay Tankı için yerli bir motor için çalışmalarımız var. En kısa sürede motorla ilgili sorunu çözmek istiyoruz.

İkinci S-400 sistemi ile ilgili çalışmalar devam ediyor.

Milli Muharip Uçak Projesi'nde gecikme olmadığını belirten Demir, "Proje beklendiği hız ve takvimde gidiyor ama kolay bir proje değil. Dost ve müttefik ülkelerin projeye dahil olması konusunda çalışmalarımız var." ifadelerini kullandı.

İHA ve SİHA'larla ilgili açıklamalarda da bulunan Demir şu ifadeleri kullandı:

Farklı İHA'lar konusunda çalışmalar devam ediyor. İHA ve SİHA yol haritamız mevcut. Mini İHA'yı daha gelişmiş hale getirdik. Mikro diyebileceğimiz İHA'lara ve daha büyük İHA'lara ihtiyacımız var. Bunları geliştirmek için çalışıyoruz.

Katar açıkladı: Türkiye ile dev anlaşma!

Gemilere inecek İHA çalışmalarımız var. TCG Anadolu gemisini bir İHA gemisine çevirmek istiyoruz. Bunun için TB2'yi geliştiriyoruz. Böylece denizlerde bir İHA vurucu gücümüz olacak.

Denizaltı çalışmalarımız için 3-4 firmamız çalışmaya devam ediyor. 

TÜRKİYE'NİN UZAY ÇALIŞMALARI

Uzay çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Demir, " Bir uydu şirketi oluşturma yönünde faaliyet başlayacak. Uzay çalışmaları temelde sivil alanda önde gittiği için SSB burada ön cephede olmayacak ama şirketlerimiz devrede olacak." dedi.

 

YORUMLAR 31
  • Halktan biri 2 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizde savunma sanayii kadar çalıştığının hakkını veren başkabir kurum yok! Aldığınız para sonuna kadar size helaldir! Diğer bütün kurumlar utansın!
    Cevapla
  • Vatann sever 3 yıl önce Şikayet Et
    Monte edin s-400 bataryasını tcg Anadolu’ya alın size fikir müthiş bir vurucu gücünüz olur
    Cevapla
  • Volkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim S-400 Hava savunma silahıdır...
    Cevapla
  • Ramazan 3 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah Elhamdùlilllah
    Cevapla
  • elhamdulillah 3 yıl önce Şikayet Et
    inşallah maaşallah süphanallah
    Cevapla
  • mert 3 yıl önce Şikayet Et
    maşallah maşallah maşallah Yolunuz acik olsun Yüce Rabbim basarilarin ve mucizelerin en üstününü sizlere nasip etsin hepinizden Allah razi olsun, bizim onurumuz ve gururumuzsunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle