SSB Başkanı İsmail Demir'den dikkat çeken çağrı: Bunu mutlaka yapmalıyız

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, savunma sanayisinin güçlendirilmesine yönelik çalışmalara devam ederken üniversitelerden geleceğin teknolojileri konusunda katkı beklediklerini söyledi.

SSB Başkanı İsmail Demir'den dikkat çeken çağrı: Bunu mutlaka yapmalıyız
SSB Başkanı İsmail Demir'den dikkat çeken çağrı: Bunu mutlaka yapmalıyız
GİRİŞ 24.03.2021 12:22 GÜNCELLEME 24.03.2021 12:22
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Demir, video konferans yöntemiyle katıldığı İstanbul Teknik Üniversitesi Savunma Teknolojileri Kulübü tarafından düzenlenen Savunma Teknolojileri Günleri programının açılışında yaptığı konuşmada, bir ülkenin bağımsız olarak yaşamasının, geleceğinin teminatının gücünden kaynaklandığını vurguladı.

Türkiye'nin savunmadaki gücünü artırmak için çalışmalar yaptıklarını anlatan Demir, şöyle konuştu:

"Bu hazırlığı yapma konusunda yılların belirli ihmalleri veya farkında olmama durumları, bazı engellemeler, bazı çalışmaların akamete uğraması söz konusu. Bu akamete uğramanın, duraklamaların en büyük sebebinin de irade ve inanç eksikliği olduğunu görüyoruz. Bugün bu irade eksikliği yok. Sayın Cumhurbaşkanı'mız özellikle savunma sanayisi konusunda büyük desteklerini her zaman vurguluyorlar. Bu da demek ki siyasi irade olarak savunma sanayisine çok önem veriliyor. Yerli ve milli ürünler konusunda hiçbir taviz verilmemesi gerektiğinin altı çok kalın şekilde çiziliyor. Bizim görevimiz de bunu gerçekleştirmek."

Bakan Varank, HAVELSAN'ın keskin nişancı simülatörünü denedi

Demir, bir yandan konvansiyonel teknolojiler, uygulamalar peşinde koşarken diğer taraftan geleceğin teknolojilerine yönelik çalıştıklarını ifade etti.

Özellikle üniversitelerden geleceğin teknolojileriyle ilgili ufuk açıcı proje ve fikirlerle gelmelerini beklediklerini dile getiren Demir, "Teknoloji derinliği, odaklanma konusunda da üniversitelere önemli görevler düşüyor." değerlendirmesinde bulundu.

Yerli ve milli gemisavar füze motorunda heyecanlandıran gelişme!

Savunma sanayisinde geliştirilecek bir teknolojinin çok çeşitli alanlarda kullanımının da mümkün olduğuna işaret eden Demir, bu alanda yapılacak çalışmalar ve gelişmelerin ülkenin genel ekonomisi ve kalkınmışlığına çok büyük katkıda bulunacağını bildirdi.

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİ

İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu da üniversite-sanayi iş birliğini her zaman öncelikli gündem maddesi haline getirdiklerini ve buna göre çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Teknoloji ve Ar-Ge çalışmalarını her zaman ilk öncelik olarak gördüklerini vurgulayan Koyuncu, bu alanların aynı zamanda ülke ekonomilerini de doğrudan etkilediğini dile getirdi. Koyuncu, şunları kaydetti:

"Üstelik, iş bir de savunma sanayisine geldiğinde, diğer sektörlere nazaran birtakım farklılıklar ve aciliyetler de ortaya çıkabilmektedir. Hal böyle olunca da teknolojik gelişimi sürekli takip ederek bilgilerimizi daima güncel tutmamız gerekmektedir. İTÜ ile savunma sanayimizin bir araya geldiği böylesi etkinlikler mevcut iş birliklerini güçlendirmek ve artırmak anlamında son derece önemlidir. Bu etkinlikle birlikte, savunma sanayimizde Ar-Ge'ye yapılan yatırımlar, sağlanan kaynaklar, geleceğin politikaları konusunda İTÜ'lü akademisyenlerin ve öğrencilerin farkındalığının artırılması sağlanırken, bir yandan da İTÜ'nün akademik gücü, laboratuvar kabiliyetleri ve sahip olduğu nitelikli öğrenci profili konusunda savunma sanayimizde faaliyet yürüten kurum ve kuruluşların farkındalığının artırılması da amaçlanıyor. İnşallah, böylesi etkinlikler sayesinde İTÜ ile savunma sanayimiz arasındaki iş birliklerini güçlendirmeye dönük somut adımlarımız daha da artacaktır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 22
  • Merak 3 yıl önce Şikayet Et
    Üniversitelerimiz devletten aldıkları ödeneklerin hakkını veremiyor .Katkı sağlayan ürün veya projeleri yok.Ne bir yerli tohum geliştirirler, ne bir hayvan ırkı ıslahı yaparlar,teknolojik bir destek ile savunma sanayine de katkıları yok.Üretime katkısı olmayan üniversitelerimiz aldıkları milyar TL lik ödenekleri nereye harcıyor acaba?
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Üniversitelerden teknik destek istiyorsanız Elektromanyetik Frekanslar Üniversitesi kurun.
    Cevapla
  • hanımağa 3 yıl önce Şikayet Et
    Bazı rektörler YÖK başkanına yaranmak için yalakalık peşindeler. Bu rektörlere sesleniyorum, hep koltuğunuzu düşünmeyin, biraz bu ülkeyi düşünün, geleceği düşünün, bilimi teknolojiyi kendinize şiar edinin, çocuklarımıza, torunlarımıza miras bırakacağımız yeni yeni inovasyonlar kazandırın bu ülkeye. Üretim, üretim, üretim. Başka şansımız yoktur.
    Cevapla
  • mucit 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Demir Üniversitelerden destek bekliyorsunuz ama Üniversiteler sistem gereği A sınıfı dergide yayın atıf peşinde. Bu yayınların bir çoğunun sizin uygulama dünyasında, pratikte hiç bir karşılığı yok. Tavsiyem artık Tübitak ın fantazi panelist sistemini devreden çıkarın ve nokta atışı ile aracısız Üniversitelere proje ısmarlayın ve sonuç geliyorsa destek verin. Sonuç başarı yoksa desteği kesin.
    Cevapla
  • çaldıran 3 yıl önce Şikayet Et
    üniversiteye arkasını dönen boğaziçili akademisyenler, adam size sesleniyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle