Resmen açıklandı! Gramaj hilesi yapan yandı...

Gramaj hilesini, "aldatıcı ticari uygulama" kapsamına alan karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Gramaj hilesi yapanlara 11 bin ile 114 bin TL arasında ceza verilecek.

Resmen açıklandı! Gramaj hilesi yapan yandı...
Resmen açıklandı! Gramaj hilesi yapan yandı...
GİRİŞ 03.02.2021 08:50 GÜNCELLEME 03.02.2021 09:38
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Ticari reklam ve haksız ticari uygulamalar yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, 'Aldatıcı Ticari Uygulamalar' başlıklı bölüme, "Tüketicilere sunulan bir malda birim fiyatını farklılaştıracak şekilde adet, uzunluk, ağırlık, alan, hacim ölçüleri ve benzeri unsurlarından birinde değişiklik yapılmasına rağmen, değişiklik yapılmadığı izlenimi uyandıran yanıltıcı ambalajlama uygulamaları” bendi eklendi.

Böylece, gramaj hilesi yapanlara 11 bin ile 114 bin TL arasında ceza verilebilecek.

Konu ile ilgili açıklama yapan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan “Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği’nde yaptığımız düzenleme ile özellikle gıda ve temel tüketim ürünlerinde gramajı azaltma yoluyla tüketicilerimizi mağdur eden gizli zam uygulamalarına idari para cezası uygulanacak.” dedi.

YORUMLAR 24
  • meghas 3 yıl önce Şikayet Et
    tadım kuruyemişte aynı hileye başvurdu hem gramajdan caldı hemde fiyatı sabit tuttu
    Cevapla
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    kesin cezayı o zaman....geçenlerde İst-Bakırköy Hamam Sokak ta bulunan pet shopdan naylonlara konmuş ,üstünde 1 kilo yazan kedi mamalarından aldım.eve gelince merak edip tam 1 kilomu diye evin yanındaki bakkala tartdırdım,900 gr geldi,hemde aldığım 3 paket birden,100 gr çalmışlar her paketten.
    Cevapla
  • selçuk 3 yıl önce Şikayet Et
    peynir 1 kg'den başladı 900 800 750 600 400 gr. gittikçe zayıfladı. ambalajın alt tarafını iyice daraltıp üstten eski ebatındaymış gibi gösterdiler. ayçiçek yağı senelerdir galon, 5 kg ve 1 kg şeklinde satılırdı 4 kg'ye düşürdüler. bunlar hep tüketicinin fark etmediği farklar. yoğur 2,250 gr dan önce 2 kg sonra 1,750 gr düştü. yine ambalaj hilesiyle. bunların hepsi üreticinin yediği haltlar. üreticiye bu kadar cezayla bu işten kurtulamayız. ve en önemlisi çoğu zaman yaptığım alışverişte karşı taraf bereket versin demiyor ben de hayrını gör demiyorum. bakalım öbür tarafa bonus mu biriktiriyoruz. ALLAH İNSAF İZAN VERSİN HEPİMİZE.
    Cevapla
  • ramazan karaman 3 yıl önce Şikayet Et
    bukadar hafif bi ceza olmamalı bu ceza onlara cerez parası gibi gelir
    Cevapla
  • ahmet mura 3 yıl önce Şikayet Et
    cezalar hafif olurki. piyasaya sürer karını eder 114'de olsa öder. milyon tl'lik ceza kesilecekki caydırsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle