Karadeniz'de geri sayım başladı! 'Fatih' kazacak, 'Kanuni' test edecek

Doğal gaz keşfinin ardından Türkiye'nin milli sondaj gemileri Karadeniz'de birlikte çalışmaya hazırlanıyor. 'Fatih' tespit kuyularını kazacak, 'Kanuni' ise test edecek.

Karadeniz'de geri sayım başladı! 'Fatih' kazacak, 'Kanuni' test edecek
Karadeniz'de geri sayım başladı! 'Fatih' kazacak, 'Kanuni' test edecek
GİRİŞ 23.10.2020 11:17 GÜNCELLEME 23.10.2020 17:14
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Fatih sondaj gemisi Filyos Limanı'nda bakım ve teknik hazırlık işlemlerinin tamamlanmasının ardından Sakarya Gaz Sahası'ndaki Türkali-1 kuyusunda gelecek aydan itibaren sondaja başlayacak.

 

 

Sakarya Gaz Sahası içerisinde yer alan Türkali-1 kuyusu ve kuyuda gerçekleştirilecek testler ile var olan rezerv ve üretim potansiyeli hakkında ilave bilgi sağlanması beklenirken bu kuyudaki çalışmalar aynı zamanda sahanın gaz potansiyelinin daha iyi anlaşılmasına imkan verecek.

Böylece, Türkali-1 kuyusu Fatih sondaj gemisinin kazacağı ilk tespit kuyularından biri de olacak ve sahanın teknik özelliklerinin netleştirilmesinde önemli rol oynayacak.

 

Fatih sondaj gemisi gaz keşfedilen Sakarya Gaz Sahası'nda tespit kuyularını açarken Kanuni kuyu testlerini yapacak ve saha geliştirmek için gerekli verilerin elde edilmesini sağlayacak.

Türkiye'nin Karadeniz'deki faaliyetleri kapsamında toplam 40 üretim kuyusu açılacak.

MÜNHASIR EKONOMİK BÖLGENİN YÜZDE 18'İ TARANDI

Karadeniz’in 180 bin kilometrekarelik Türkiye Ekonomik Münhasır Alanı içerisinde yer alan bölgenin yaklaşık 33 bin kilometrekarelik bölümü (yüzde 18), 3 boyutlu sismik çalışmalarla tarandı.

Büyüklüğü 10 bin 700 kilometrekare olup 3 boyutlu sismik çalışmalar yapılacak Sakarya Gaz Sahası'nda, halihazırda 2 bin 200 kilometrekarelik bölümde sismik çalışmalar tamamlandı. Bu alanın da 225 kilometrekarelik kısmında doğal gaz keşfedildi.

Sakarya Gaz Sahası'nın 8 bin 500 kilometrekarelik alanında ise sismik çalışmalar kasımda başlayacak. Buradaki 5-6 aylık çalışmalar sonucunda 2021 yılının ilk yarısına doğru sismik veriler alınmış olacak.

Bu veriler ışığında, sahada keşif amaçlı yapılacak yeni sondajlara karar verilecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanımızın konuşmasını takip ettim , karadenizde bulunan doğalgaz açıklaması yaptıktan sonra, yüzü gülerek bize veriler çok daha zengin yatakların olduğunu gösteriyor dedi. Sanırım TürkAli-1 kuyusunda 600 milyar m3 daha doğalgaz keşfi yapılacak, İnşaAllah. Müjdeler olsun , asil milletime. Ve bu müjdeler Ayasofyadan sonra başladı. Dünyadaki mazlum ve mağdurların duasıda var tabiki bu müjdelerin bize Rabbim tarafından bahşedilmesinde. EvelAllah sırtımız yere gelmez.
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Doğalgaza artı olarak aziz milletim, TOGG bataryası 1000 km menzile nasıl çıkar diye uğraşalım, Türk arama motoru yapalım, 2500 km menzilli balistik füze yapalım, sonsuz elektrik enerjisi üreten güneş reaktörü yapalım, karapınara 10000 mw güneş santrali kurun, halkımız ortak olsun.hanımlarına ücretiz kargo ile internetten ihracat yapma şansı verin, üniversite mezunlarına internetten ihracat nasıl yapılır öğretin, ayda 1000 dolar kazansınlar.maden seferberliği başlatın, ahır seferberliği ba
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Müjde ; güvendiğim bir abimden aldığım haber, Karadeniz de Tuna-1 Sakarya bloğunda bulunan katmanlardaki 405 Milyar m3 doğalgaz'dan 1km kuzey-doğu hattında 1km daha derinde yeni gaz keşfi yapıldı. Şu an 30 üzerinde farklı mühendis çalışma grubu Rezervuar(orasını bende anlamadım) hesabı yapıyor. 820 milyar m3 ek Gaz bulunduğunu, toplamda 1.25 Trilyon m3 lük Doğalgaz kaynağı Karadeniz'de tespit edildiğini.Telefon da o kadar heyecanlıydı ki yorgunluğunu -uykusuzluğunu(alıntı)
    Cevapla