Pandemi şirketlerdeki İK anlayışını da değiştirdi
Koronavirüs pandemisi tüm dünyada iş ve çalışma anlayışlarını değiştirirken çalışanların eski motivasyonlarına kavuşmaları, yeni şartlara uyum sağlamaları için global şirketler de harekete geçti.
Başta Avrupa merkezli firmalar olmak üzere onlarca global şirket, tüm dünyada çalışanlarının motivasyonlarını tekrardan sağlamak ve aynı çalışma verimliliklere ulaşabilmek için işveren markası bütçelerini artırdılar. Şirketlerin çalışanlarına yönelik hizmet üreten işveren markası iletişim ajansları şu günlerde Avrupa ülkelerinde yoğun mesai harcıyorlar.
Türkiye’de işveren markası
Yetenek savaşlarının artması ve değişen çalışma beklentileri doğrultusunda son yıllarda Türkiye’de de oldukça popüler hale gelen işveren markası kavramı kapsamında firmalar, insan kaynakları fonksiyonlarına geçmişe kıyasla çok daha fazla önem vererek çalışılmak için en iyi iş yeri olma yolunda çalışmalar yapıyorlar. Çalışma ortamlarını iyileştirerek yetenekleri bünyelerine dahil etmeye çalışıyorlar.
Yıllık 15 milyon Euro’luk pazar
Pandemi sonrası hızla büyüyen günlerde dünyaca ünlü işveren markası ağı OneAgent, Türkiye’ye adım attı. Ürettiği hizmetlerle potansiyel çalışanların şirketlere katılmasını teşvik eden, çalışanların işyerine sadakatini ve çalışma mutluluğunu hedefleyen dünyaca ünlü OneAgent’ın 15 milyon Euro’luk Türkiye pazarındaki iş ortağı ödüllü projeleriyle bilinen Terfi İşveren Markası Ajansı oldu.
Global markalara hizmet üreten dünyanın en büyük işveren markası ağı OneAgent, Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, İngiltere, Danimarka, Polonya, Kanada, Hindistan, Arjantin, Brezilya, Japonya, Çin, Kore, Yeni Zellanda, Avustralya gibi 50’den fazla ülkede temsil ediliyor. IKEA, İntel, Allianz, Viacom, Unilever, Sodexho, Danone, Hudson, Procter & Gamble, Porche, Roche gibi markalara hizmet veren işveren markası iletişim ajanslarını çatısı altında bulunduruyor.
Terfi Ajans Başkanı Mehmet Onur, OneAgent networküne katılmalarının Türkiye’de sunulan hizmet standardının Avrupa normlarında olduğuna dair onay niteliğinde olduğunu belirterek şunları söyledi: “Pandemi ile birlikte değişen iş anlayışları ve çalışan psikolojisindeki erozyonlar yeni bir dönemi önümüze getirdi. Şirketlerin insan kaynakları kavramına bakışları Avrupa’da kısa süre içinde hızla değişmek zorunda kaldı. Şirketler çalışanlarının eski verimlilik seviyelerine yeniden ulaşmak ve yeni çalışma düzeninde yeni iletişim stratejileri geliştirmek için işveren markası yatırımlarını artırdı. Avrupa ülkelerinde başlayan bu büyük değişim Türkiye’de de yaşanmaya başladı. OneAgent, uzun süredir süren görüşmeler sonucunda uluslararası standartlarının tümünü karşıladığımızı onaylayarak Türkiye’de bizimle birlikte yürümek istedi. Global bir ağın içinde olmak bize gurur verdi. Önümüzdeki dönemde OneAgent’dan aldığımız güçle Türkiye’nin güçlü global markalarına da Dünya’nın her yerinde yerel yaklaşımla işveren markası iletişim hizmetleri vereceğiz.“
Ülkemizde şu anda yıllık 15 milyon Euro civarında ekonomi oluşturan işveren markası iletişim pazarının, önümüzdeki üç yıl içerisinde yıllık 50 milyon Euro’ya ulaşması bekleniyor. Dünya çapında yaklaşık 5 milyar Euro’nun üzerinde bir iş hacmi oluşturan işveren markası pazarının söz konusu pazar ile ilişkili etkinlik, eğlence, danışmanlık, reklam tanıtım gibi alanlar da değerlendirildiğinde yaklaşık 12 milyar Euroluk bir sirkülasyona ulaştığı bildiriliyor.