Fuat Oktay: Dünyada sadece 7 ülke üretebiliyor, Türkiye de başardı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Dünyada yalnızca 7 ülkede üretilen, gümrük kapılarında yasa dışı ticareti önlemeye yönelik x-ray sistemleri ile araç ve konteyner tarama sistemi prototipini, MİLTAR projesi kapsamında yerli ve milli olarak üretmeye başladık" dedi.

Fuat Oktay: Dünyada sadece 7 ülke üretebiliyor, Türkiye de başardı
Fuat Oktay: Dünyada sadece 7 ülke üretebiliyor, Türkiye de başardı
GİRİŞ 30.06.2020 15:59 GÜNCELLEME 30.06.2020 16:00
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) 2020 yılı birinci toplantısında konuştu. Toplantının açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Dünyada yalnızca 7 ülkede üretilen, gümrük kapılarında yasa dışı ticareti önlemeye yönelik x-ray sistemleri ile araç ve konteyner tarama sistemi prototipini, MİLTAR projesi kapsamında yerli ve milli olarak üretmeye başladık" dedi.

Türkiye’de yatırım ortamının iyileştirilmesi yönünde toplam 21 eylemin tamamlandığına dikkat çeken Oktay, tamamlanan aşamalara yönelik şu bilgileri verdi:

 

YOİKK olarak Türkiye'de yatırım ortamının iyileştirilmesi için doğru tanımlanmış ve sonuç odaklı reformları birer birer hayata geçirmeye devam ediyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin katılımcı ruhunu YOİKK'e de yansıtıyoruz.

Yeni normalde de Türkiye ekonomisine yatırımla güç vermek için yol haritamızı gözden geçiriyor, yeni ekonomik düzene uygun haline dönüştürüyoruz. Türkiye salgına rağmen yatırım için cazibe merkezi olmayı sürdürecektir.

Geçtiğimiz Ağustos ayında aldığımız kararlar doğrultusunda eylem planlarında da hamd olsun önemli aşama kaydedilmiştir. Türkiye'de yatırım ortamının iyileştirilmesi için toplam 21 eylemi tamamlamış bulunuyoruz.

MİLLİ OLARAK ÜRETMEYE BAŞLADIK

Tamamlanan aşamalardan birkaçını özellikle ifade etmek isterim. Dünyada yalnızca 7 ülkede üretilen, gümrük kapılarında yasa dışı ticareti önlemeye yönelik x-ray sistemleri ile araç ve konteyner tarama sistemi prototipini, MİLTAR projesi kapsamında yerli ve milli olarak üretmeye başladık.

RİSK SERMAYESİ FONU OLUŞTURULDU

Yüksek teknoloji üreten milli firmalarımıza finansman desteği sağlayacak şekilde Risk Sermayesi Fonu oluşturduk. Attığımız adımlarla hem ülkemizdeki mevcut uzun vadeli dış yatırımların daha da büyümesini hem de yeni dış yatırımların en iyi şekilde değerlendirilmesini arzu ediyoruz. Tüm bakanlıklarımıza ve paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.

TÜRKİYE OLARAK YENİ FIRSATLARA HAZIRIZ

Teşvik ve desteklerle gücünü koruyan ekonomimiz, krizlerden sonra hızlı toparlanma reflekslerine ve kriz bağışıklığına sahip olduğunu bugünlerde bir kez daha ortaya koymaktadır. Salgına karşı tedbiri elden bırakmadan ve iş insanlarımıza, yatırımcılarımıza desteklerimizi güçlendirerek normalleşme süreciyle birlikte hamdolsun toparlanmaya başladık. Bu dönemde, yatırım ortamının iyileştirilmesine, insan kaynağımızın geliştirilmesine, ihracatçı ve sanayicilerimiz için finansman imkanlarının artırılmasına ve dijital dönüşüme her zamankinden daha çok öncelik veriyoruz. YOİKK’in salgına rağmen kesintiye uğramadan yürüttüğü çalışmalar, ortak ve yapıcı çalışma kültürünün önümüzdeki dönemde de güçlenerek süreceğini teyit etmiştir. Dünyanın dört bir yanından daha fazla yatırımı ülkemize çekmek için Türkiye olarak biz hazırız; yeni fırsatlarla, yeni ekonomik düzende yerimizi almaya hazırlıklıyız. Daha çok doğrudan yatırıma ev sahipliği yapmak için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar attığımız adımlar ve bu toplantıda alacağımız kararların ülke ekonomimiz ve yatırım iklimimiz için hayırlı olmasını diliyorum.

Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) toplantısı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen toplantıya, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal ile Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Göksel Aşan katıldı.

YORUMLAR 14
  • Hacivat 3 yıl önce Şikayet Et
    Nükleer silaha ihtiyac var altay tankina ihtiyac var
    Cevapla
  • Cucumber 3 yıl önce Şikayet Et
    Nukleer silaha ihtiyac yok hocam.
    Cevapla
  • .......... 3 yıl önce Şikayet Et
    Üniversitelerde ki-hastanelerde ki sağlık cihazları baştan sona , yerli ve milli yapılmalı
    Cevapla
  • Kemal Özer 3 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler ve teşekkürler.
    Cevapla
  • yerli uretim 3 yıl önce Şikayet Et
    cok guzel haberler bunlar... bana bunlarla gelin iste... her konuda disa bağımlılığı bitirmeliyiz... hic bir urunu ithal etmemeliyiz... ozellikle bu tarz fazla maliyetli elektronik urunleri... tam tersi biz uretip ihrac etmeliyiz... son zamanlarda bu tarz haberleri duymak birseyler urettigimizi gormek beni cok umutlandiriyor... bence hukumetimiz de bu konunun ne kadar onemli oldugunu tam manasiyla kavradi... allah emegi gecenlerden razi olsun
    Cevapla
  • Afk 3 yıl önce Şikayet Et
    İthal edilen ürünler üniversitelerin özelliklerine göre dağıtılsın her biri yerli ve milli üretim için üzerinde çalışsın gerekirse üniversitelerden bir birine uzmanlar ve öğrenciler kaydırılsın üretim merkezli çalışılsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle