Dolar kritik sınırda! İşte ilk rakamlar...

Piyasalar Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yarın açıklayacağı faiz kararını radarına alırken koronavirüs salgının ardından petroldeki tarihi düşüşlerle birlikte dolar ise 7 TL sınırına dayandı.

Dolar kritik sınırda! İşte ilk rakamlar...
Dolar kritik sınırda! İşte ilk rakamlar...
GİRİŞ 22.04.2020 07:57 GÜNCELLEME 22.04.2020 07:57
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Küresel piyasalar, dün sert düşen petrol fiyatlarının oluşturduğu baskının etkilerinden kurtulmaya çalışıyor.

Yukarı yönlü hareketine devam eden dolar/TL, yeniden 6,95 seviyesini test ederek güne başladı. Kur, bugün 6,98'de seyrediyor. Euro/TL ise 7,57'de yer alıyor.

Bu hafta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararı piyasaların radarında olacak. Genel beklenti, temkinli faiz indiriminin devam etmesi yönünde..

Uzmanlar, teknik açıdan dolar/TL'de 6,90-6,98 bandının izleneceğini kaydetti.

YORUMLAR 3
  • Tuncay 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa Amerika ekonomileri zorda, paraları bizde tavan yapıyor..ne oluyor???
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    bu teknik uzmanlar başkası söylese hain derlerdi. Virüsten ABD kırılıyor, petrol para etmiyor. Türk lirası dolardan daha değersiz hale gelmiş bunun neyini izah ediyor uzmanlar. ABD den beter salgın mı var ülkede?
    Cevapla
  • ahmet çiçek 4 yıl önce Şikayet Et
    bu dolara niye bukadar bağımlıyız bunu hiiç anlamıyorum daha doğrusu anlamak istemiyorum tek istediğim şey bu doların türkiyede yasaklanması izi dahi kalmassın.çok eskiden hatırlayan bilir döviz alış verişi yasaktı ve hükmü hiç yoktu.şu hale bir bakarmısınız ABD yüz yılın krizini yaşıyor ama ne hikmetse dolar zirveye gidiyor .bu nasıl bir ekonomi soygundur.ben esnafım.benim ülkem bu salgın krizinde dünyanın en iyi bu kirizi yöneten ölke olacak ve bu halde bile malzemelere zam gelecek hemde işler durmuşken.yazık hemde çook yazık
    Cevapla